Vesti
29.12.2022. 15:55
Beta

Nema curenja i isparenja

Vagon-cisterna vraćen na kolosek, normalizacija saobraćaja sutra

Šine
Izvor: Shutterstock

Preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije" je aopštilo da je podignut na kolosek vagon-cisterna natovaren fosfornom kiselinom, koji je prošle noći iskliznuo iz šina kod Zaječara.

Preduzeće kaže da uspostavljanje saobraćaja na toj pruzi očekuje sutra, u petak, oko 17 sati.

"Infrastrukture železnice Srbije" kažu da "nije bilo nikakvih teškoća prilikom podizanja iskliznule cisterne na prugu" i ponavlja da "prilikom iskliznuća nije došlo do prevrtanja, niti je bilo ikakvih curenja ili isparavanja".

Predstoji uklanjanje železničke kompozicije s mesta iskliznuća, a zatim popravka oštećenih delova pruge.

Preduzeeće je navelo da na deonici na kojoj je vagon iskliznuo, između železničkih stanica Zaječar i Minićevo, na pruzi Zaječar-Niš, "nije u prethodnom periodu bilo kapitalnog remonta", dok su ove i prošle godine radnici "Infrastrukture železnica Srbije" održavali kolosek.

Bilo je delimične zamene pragova na pruzi - oko sedam hiljada komada, zamene pojedinih šina, dopune tucanika, regulisanja koloseka, navela je kompanija.

Predviđen je "kapitalni remont pruge" 22 kilometra pruge između Knjaževca i Zaječara, čime je obuhvaćena i deonica na kojoj se prošle noći dogodilo iskliznuće vagona iz šina.

Preduzeće "Srbija kargo" je saopštilo da je u sastavu teretnog voza bilo 12 vagona-cisterni od kojih je iz šina isklizuo prvi do lokomotive, ali se nije prevrnuo. Na mestu udesa vatrogasci i policija utvrdili su da niko nije povređen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Voda i vazduh u Nišu: Nema povećane koncentracije amonijaka
1

Zvanično

29.12.2022. 12:57

Voda i vazduh u Nišu: Nema povećane koncentracije amonijaka

Prema poslednjim merenjima, u Nišu nema povećane koncentracije amonijaka ni u vodi niti u vazduhu, ali iz preostrožnosti voda iz izvorišta Medijana još neće biti korišćena, izjavio je gradski većnik Nenad Stanković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve