Vesti
29.11.2023. 17:30
Beta

Heroji

Koliko su ŽIVOTA SPASILI novosadski vatrogasci OVE GODINE

Vatrogasci
Izvor: Shutterstock

Vatrogasci-spasioci Novog Sada su ove godine intervenisali 2.638 puta i spasli život 65 građana.

To je istakao vršilac dužnosti načelnika Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za vanredne situacije Luka Čaušić koji je posetio gradilište vatrogasne stanice u naselju Futog, prenelo je Ministarstvo.

"Novi Sad je postao velegrad koji svakako mora da se brani iz više lokacija kada su u pitanju vanredni događaji", rekao je on.
 

"Ove godine rekonstruišemo više od 30 objekata, izgradnja 20 jedinica je u toku. Izgradili smo jedinice u Trgovištu, Aleksandrovcu, otvaramo uskoro objekat u Aleksincu i Кuli. Očekujemo 77 novih kamiona, a kupljena su četiri helikoptera za gašenje požara", naveo je Čaušić i ocenio da je zato ova godina period istorijskog ulaganja u Sektor za vanredne situacije.

Čaušić je zahvalio gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću za donaciju nove autocisterne i opreme za novosadsku Vatrogasno-spasilačku brigadu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srpski spasioci se vraćaju iz Turske, spasili tri osobe
1

Kraj misije

16.02.2023. 10:22

Srpski spasioci se vraćaju iz Turske, spasili tri osobe

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva Republike Srbije nakon osam dana u Turskoj završili su svoje aktivnosti spasavanja nakon razornog zemljotresa i njihov dolazak u Srbiju očekuje se u petak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve