Vesti
19.08.2021. 15:10
Promo

Banke donirale novac

Vatrogascima koji su pomagali u Grčkoj 50.000 evra

Policija, 6. 8. 2021.
Izvor: ilialive.gr / Giannis Spyrounis

Eurobank i Direktna Banka donirale su 50.000 evra pripadnicima MUP-a kao podršku za 52 pojedinca iz Sektora za vanredne situacije, helikopterske jedinice i medicinskog tima, koji su pomogli svojim grčkim kolegama u gašenju požara.

"Nagrada koju ste dobili je nagrada zahvalnosti koju niste tražili i očekivali. Niko od vas nije pošao na ovaj zadatak pitajući šta će dobiti, koliko će ostati, da li će to biti pretnja za njega, njegovo zdravlje, porodicu. Niko od vas nije pitao, da li će biti nagrađen. Čim ste stigli ušli ste u borbu sa vatrenom stihijom“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin

Donacija je stigla iz dve banke koje su početkom jula najavile sporazum o spajanju i strateškom partnerstvu, čime će dostići tržišno učešće od preko 6,5 posto, navodi se u saopštenju Eurobanke.

"Ovo je vreme kada je potrebno da budemo solidarni i pružimo pomoć svakom kome je ona potrebna. To su vrednosti na kojima Eurobanka temelji svoje poslovanje. Trudimo se da budemo pouzdan partner i da na adekvatan način pomognemo zajednicu u kojoj živimo i radimo", izjavila je predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović.

Ona je istakla da je od osnivanja u Srbiji 2003. godine Eurobank uložila više od 4,7 miliona evra u podršku lokalnoj zajednici.

"Današnja zajednička donacija je jedan vid pohvale i podrške za naše hrabre vatrogasce koji rizikuju svoje živote kako bi pomogli prijateljskom grčkom narodu koji se ovih dana bori sa strašnim požarima“, izjavila je ona.

Predsednica Izvršnog odbora Direktne Banke Vesna Pavlović je prilikom uručivanja donatorskog čeka istakla društveno odgovorni karakter prve zajedničke akcije dve banke.

Naglasila je da je cilj da podrže najbolje i nagrade hrabrost i istrajnost, a to je svojevrsni simbol i potvrda velikih poduhvata koji tek predstoje.

"Naši vatrogasci koji su se uhvatili u koštac sa vatrenim stihijama koje su, nažalost, zahvatile ne samo našu zemlju već i ceo region, učinili su da se osećamo bezbednije, jer imamo heroje na koje možemo da računamo. Takođe, učinili su i da budemo ponosni, jer je prelepa slika o našim ljudima, o saosećanju i požrtvovanosti otišla u svet", rekla je ona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako naši vatrogasci gaše požare u Grčkoj (FOTO)
požar u grčkoj

MUP Srbije

12.08.2021. 14:00

Kako naši vatrogasci gaše požare u Grčkoj (FOTO)

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice koji su upućeni u Republiku Grčku kako bi kolegama pomogli u gašenju požara koji je zadesio ovu zemlju nastavili su i tokom jučerašnjeg dana borbu sa vatrenom stihijom", piše uz fotografije koje je MUP objavio na svojoj Instagram stranici.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve