Vesti
17.07.2019. 12:29
Tanjug

Predsednik kosovskog parlamenta

Veselji: Podržavam ideju suspenzije taksi, Srbija zna da je izgubila Kosovo

02-kadri-veseli-1-1.jpg

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da podržava ideju o privremenoj suspenziji taksi na proizvode iz centralne Srbije, da

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da podržava ideju o privremenoj suspenziji taksi na proizvode iz centralne Srbije, da bi se otvorio put za nastavak dijaloga, ali dodaje da ta suspenzija ne može biti večna.

Veselji je u intervjuu za "Glas Amerike" rekao da rešenje kosovskog pitanja vidi u srpskom priznavanju kosovske nezavisnosti kao, kako kaže, "suverene države Kosovo u okviru postojećih granica". Za uzvrat će, kaže, "Kosovo priznati državu Srbiju.

On to vidi kao "novu eru, eru saradnje i komunikacije": "To bi olakšalo nama i Srbiji, dve decenije posle oslobođenja Kosova. Srbija tačno zna da je izgubila Kosovo", kaže Veselji, koji smatra da međunarodna zajednica mora, kako kaže, da "pomogne Srbiji da prihvati tu realnost".

Povezane vesti - Haradinaj: Berlin i Pariz bi da disciplinuju Kosovo

Dodaje da je čuo da Ramuš Haradinaj sada zagovara prekid dijaloga sa Beogradom, ali da on o tome misli drugačije.
"Sešćemo za sto sa Srbijom kad god nam to kažu SAD i Evropska unija. Ali mi nećemo prihvatiti bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet i teritorijalni integritet...", kazao je Veselji, koji je potvrdio da po pitanju tarifa na srpske proizvode i dijalog sa Begradom unutar vladajuće koalicije postoje konceptualne razlike.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve