Vesti
14.01.2020. 19:35
Tanjug

"VIŠE NIJE TVOJE VREME" Vučić Vokeru: Nema ništa od ta tvoja ćorava posla

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nema ništa, Vilijame, od ta tvoja ćorava posla, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući medijske navode da je nekadašnji šef Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker stigao u Prištinu "da formira vladu".

"Srbija danas nije šaka zobi koju možete da pozobate, kao što ste radili 1999. godine. Što si oposlio 1999. godine, to si uradio, više nije tvoje vreme, Vilijame", rekao je Vučić, odgovarajući na novinarska pitanja.

On je ironično primetio da je Voker, kao što je nekada po sopstvenom priznanju formirao nezavisno Kosovo, sada otišao u Prištinu, jer je vreme da se formira velika Albanija, ali je istakao da se to neće dogoditi.

"Nema ništa, Vilijame, od ta tvoja ćorava posla", rekao je Vučić.

Pročitajte još - "NE ZNAM NA ŠTA SE POZIVA" Voker: Vučić zna istinu da se Račak dogodio

Nekadašnji šef verifikacione misije OEBS Vilijam Voker, koji je ostao upamćen kao čovek posle čijeg izveštaja o navodnom "masakru" u Račku je 1999. godine NATO bombardovao Srbiju i SR Jugoslaviju, juče je bio u sedištu Demokratskog saveza Kosova u Prištini.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Kako su naveli prištinski mediji, on boravi na KiM povodom 21. godišnjice Račka, a njegova poseta DSK nije bila najavljena,

Gazeta piše da je Voker došao u DSK zbog razgovora sa Isom Mustafom o pregovorima sa Aljbinom Kurtijem i Samoopredeljenjem o koalicionoj vladi.

Bivši američki diplomata, kojeg mediji dovode u vezu sa CIA, Voker, stigao je na Kosovo na poziv Bedžeta Pacolija, koji je pre tri dana na Fejsbuku objavio njihovu zajedničku fotografiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve