Vesti
23.06.2022. 10:12
Beta

Kosovo

Vjosa Osmani: "Odluka Srbije loša za ceo region"

Vjosa Osmani 23.6.2022
Izvor: EPA / STEPHANIE LECOCQ

Predsednica privremenih vlasti u Prištini Vjosa Osmani, izrazila je nadu da će sa sastanka lidera Evropske unije (EU) i zemalja Zapadnog Balkana čuti jasna podrška evropskoj perspektivi regiona od svih članica Unije, kao i da "Srbija nije pokazala volju da se usaglasi sa EU kada je reč o sankcijama prema Rusiji".

"Demokratske zemlje Zapadnog Balkana, one koje su pokazale da dele vrednosti Unije treba da krenu napred" u procesu evrointegacija, rekla je Osmani novinarima po dolasku na samit u Brisel.

Ona je rekla da Kosovo podržava da se Ukrajini i Moldaviji dodeli status kandidata za članstvo, te da podržava i Severnu Makedoniju i Albaniju, i sve demokratske zemlje Zapadnog Balkana u pregovorima sa EU.

"Ne vidim nešto loše po Zapadni Balkan da se istovremeno EU približe Ukrajina i Moldavija", rekla je Osmani.

Ona je poručila da oni koji misle da mogu da budu "na Putinovom" i evropskom putu istovremeno, treba da odustanu.

"Srbija nije pokazala volju da se usaglasi sa EU kada je reč o sankcijama prema Rusiji", nakon invazije Ukrajine, rekla je Osmani i dodala da je takva odluka loša i za ceo region.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko su najbogatiji političari na Kosovu
Novac

(Ne)očekivano

07.06.2022. 17:05

Ko su najbogatiji političari na Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani-Sadriu prijavila je Agenciji za borbu protiv korupcije da poseduje stanove, kuće, garaže i zemljišne parcele, ali ne sve na svoje ime, već na ime svog supruga, vrednosti više od 448.000 evra.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
18°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve