Vesti
25.04.2023. 14:02
Beta

Šta je cilj posete?

Vjosa Osmani se pakuje za Severnu Makedoniju

OSmani
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sutra putuje u zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji.

 

Kako je najavio Kabinet predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog, Vjosa Osmani će biti dočekna sa najvišim državnim i vojnim počastima u predsedničkoj rezidenciji "Vila Vodno".

Nakon dočeka biće održan "tet-a-tet" sastanak Pendarovskog i Osmani i plenarni sastanak delegacija Severne Makedonije i Kosova, a predviđeno je da zajedno polože venac na grob revolucionara Goce Delčeva u centru Skoplja.

Vjosa Osmani će se sastati sa predsednicima Sobranja i Vlade Severne Makedonije Talatom Džaferijem i Dimitrom Kovačevskim, a obratiće se i polsanicima na svečanoj sednici parlamenta.

Drugog dana posete Severnoj Makedoniji Osmani će boraviti u Tetovu, najavila je lokalna samouprava tog grada koji je većinski nastanjen albanskim stanovništvom.

Kako je javila državna agencija MIA, u Tetovu su postavljeni bilbordi sa dobrodošlicom predsednici Kosova, a planirano je da se sretne sa gradonačelnikom Biljalom Kasamijem, da zajedno prošetaju do gradskog trga, gde će biti održan muzički nastup i da poseti "Šarenu džamiju".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vjosa Osmani iznela teške optužbe na račun Srbije
1

"Tajna operacija"

11.02.2023. 15:20

Vjosa Osmani iznela teške optužbe na račun Srbije

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da plaćenici ruske paravojne grupe Vagner rade sa srpskim paravojnim formacijama na švercu oružja i vojnih uniformi na Kosovo, kako bi pripremili "napad na Kosovo".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve