Vesti
21.12.2020. 18:45
Tanjug

VLADA POTVRDILA: Radno vreme tržnih centara, kafića, usluga do 20 časova

w_56350779.jpg
Izvor: EPA / MARKO DJOKOVIC

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

Nove mere stupaju na snagu danas, i važiće do petka 25. decembra, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera, navodi se u saopštenju vlade.

Tako će radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečijih igraonica od danas do petka biti do 20 sati.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs

Radno vreme ugostiteljskih objekata, i to kafića i restorana, takođe će, do petka, biti do 20 časova, s tim da od 17 do 20 sati nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala bez izuzetka.

Takođe, radnim danima do 20 sati mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije - teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Povezane vesti - "Testovi za Covid-19 nije trebalo da se nađu u slobodnoj prodaji"

U skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture - bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas, mogu da rade svakog dana do 21 časova.

Povezane vesti - BRNABIĆ: Do kraja godine tri vakcine u određenim količinama

Vlada Srbije i Krizni štab apeluju na građane da se ponašaju odgovorno i da štite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice, jer se poštovanjem mera i odgovornim ponašanjem, čuva i zdravstveni sistem.

Epidemiološke mere i preporuke, poput nošenja maske u svim zatvorenim prostorima, redovno pranje ruku, držanje odstojanja od drugih ljudi, dezinfekcija svih površina, kao i često provetravanje prostorija ostaju na snazi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
9°C
23.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve