Vesti
12.01.2022. 10:58
R.E./Tanjug

Demantovao

Vladimir Kostić o navodnoj ponudi opozicije

Vladimir Kostić
Izvor: Nemanja Jovanović

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić demantovao je pisanje lista "Danas" da su ga predstavnici dela opozicije pozvali da se njihovo ime nađe na njihovom izbornom listiću i da ima rok da se o tome izjasni.

U pismu Kostića, dostavljenom medijima, navodi se da ga niko od predstavnika opozicije nije kontaktirao, kao i da on na to ne bi ni pristao.
 

"Poštovani,

Iskreno nameran da u zimu svoga života ne stvaram zabune ili da bar ne budem iskorišćavan za lažne vesti i mućenje vode, bio sam iznenađen člankom u listu "Danas" od 11. januara 2022. godine u kome se navodi da mi je "deo opozicije uputio molbu da se moje ima nađe na izbornom listiću kao i rok da se o tome izjasnim".

To me prisiljava da kažem da "nezvanični izvor" cenjenog časopisa jednostavno izmišlja – niti me je ko kontaktirao, niti bih ja pristao, a pogotovu ne bih bio oduševljen bilo čijim davanjem rokova.

Da je bilo ko iz "Danasa" pokušao da me pita o ovim navodima, dobio bi jasan i nedvosmislen demant. Ali, nije! Jedino što je ostalo nepromenjeno svih ovih godina moje nesrećne javne izloženosti je "kategoričko odbijanje" scenarija senilnog i malo izvesnog "proboja" moje malenkosti do "željenog" političkog vrha.

I činjenice, na koju me ne treba podsećati, da mi mandat u SANU ističe u aprilu 2023. godine."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U vremenu lažnih vesti istina je vest
Vladimir Kostić

Vladimir Kostić

29.07.2021. 12:12

U vremenu lažnih vesti istina je vest

"Osećam ipak potrebu da donekle rehabilitujem laž – homo sapiens laže od samog početka. Psihoanalitičari će nas upozoriti da onaj ko tvrdi da nikada nije lagao, a ispostavi se, istina izuzetno retko, da je takva tvrdnja tačna, zaslužuje da se posebna pažnja i briga posveti njegovom mentalnom zdravlju. Ova tvrdnja se ne odnosi na političare, koje karakteriše neobičnost da veruju svojim govorima“, piše u svom autorskom tekstu, ekskluzivno za "Ekspres", dr Vladimir Kostić, predesednik SANU
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve