Vesti
19.08.2020. 14:00
Tanjug

"Vlažno vreme pomaže virusu, pogotovo tamo gde se ne poštuju mere zaštite"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Za oko 15 dana ćemo moći da kažemo da li je situacija sa epidemijom pod kontrolom, izjavio je jutros epidemiolog Branislav Tiodorović.

Trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji je takva da smo na dobrom putu da dođemo do možda još boljih rezultata, rekao je gostujući na Pinku član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović iz Instituta za javno zdravlje Niš.

"Na putu smo da se potpuno smanji broj obolelih i što je važnije preminulih i onda ćemo imati uslove da kažemo da ćemo ući u jedan ''miran period''", rekao je Tiodorović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bs

Kaže da se u kliničkim centrima i u bolnicama otpušta više bolesnika nego što se prima, ali da ima još uvek dosta pregleda.

"Vlažno vreme pomaže virusu da se održava, a pogotovo u onim sredinama gde se ne poštuju sve mere zaštite", rekao je Tiodorović.

Povezane vesti - "Početak školske godine prelomni trenutak"

Što se tiče polaska đaka u škole, Tiodorović je rekao je da je zajednički stav Kriznog štaba taj da je potrebno da deca pođu školu.

"To je zasnovano na nekoliko faktora, a prvi je da imamo povoljniju epidemiološku situaciju, a ako krene neki novi pik, deca ne bi išla u školu već bi sve onlajn bilo organizovano", istakao je Tiodorović.

Svakodnevno pracenje epidemije će nam ukazivati na to šta se dešava, dodao je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Kako kaže, drugi faktor je potreba, kao i da treba misliti posebno na decu, jer je vrlo bitno za, kako naglašava, razvoj mladog organizma da idu u kolektiv zbog socio-psihološkog razvoja.

Povezane vesti – INTERVJU BRANISLAV TIODOROVIĆ: Ne bih voleo da budemo pokusni kunići za vakcinu

Podsetio je da ce od 1. septembra deca u Velikoj Britaniji krenuti u škole, kao i da o tome uveliko razmišljaju i Nemacka, Francuska, Holandija, Danska...

Svi shvataju kao potrebu da deca krenu u školu pod normalnim uslovima - naglasio je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve