Vesti
20.06.2023. 16:20
Beta

konkurs

Vojska Srbije traži rezervne pilote aviona i helikoptera

vojska srbije
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke koji do kraja 2024. pune 30 godina i završili su fakultet u civilstvu da se prijave za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije u Vojsci Srbije.

U saopštenju se navodi da će kandidati, ukoliko zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske, psihološke i bezbednosne provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku, imati priliku da sednu u kabine aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO).

"Mladići i devojke koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota", dodaje se.
 

Tekst oglasa dostupan je na linku: https://www.mod.gov.rs/lat/20190/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-slusaoce-vojnostrucnog-osposobljavanja-za-rezervne-oficire-vojske-srbije-roda-avijacije20190.

Zainteresovani mogu da podnesu prijave u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.

Konkurs je otvoren do 31. jula 2023. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučević o tome ko bi sve trebalo da prođe vojnu obuku
Vojska

Ministar odbrane

05.12.2022. 09:23

Vučević o tome ko bi sve trebalo da prođe vojnu obuku

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoletni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su "zagazili u četvrtu deceniju".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve