Vesti
01.02.2023. 17:05
Beta

Vremenska prognoza

Stiže zahlađenje i sneg

sneg
Izvor: Shutterstock

 Prolazno naoblačenje sa severa i istoka Srbije u toku četvrtka proširiće se na ostale krajeve, uslovljavajući kišu i susnežicu u nizijama, a sneg u brdsko-planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana više padavina biće u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se uveče sneg padati i na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa severa.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, koji će tokom dana biti u pojačanju, naročito u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama.

Najniža temperatura će se kretati od minus pet stepeni na jugoistoku Srbije do četiri stepena u Beogradu, a najviša od sedam do 11 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom. Ujutro je u pojedinim delovima grada moguća i susnežica.

Duvaće slab do umeren vetar, severozapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura će se kretati od jedan stepen do četiri, a najviša oko osam stepeni. Uveče i u toku noći se očekuje razvedravanje.

U Srbiji će u petak u većem delu zemlje biti umereno do potpuno oblačno i suvo.

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji ujutro i pre podne se očekuje jak severozapadni vetar, tokom dana u slabljenju. Uveče u Vojvodini, a u toku noći u svim krajevima će biti jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Do jutarnjih sati kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

U subotu će biti pretežno oblačno, vetrovito i hladnije sa mešovitim padavinama, kišom i snegom - više padavina će biti u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 milimetara do 30 milimetara za 24 časa. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

Od nedelje do kraja narednog sedmodnevnog perioda će biti hladno i uglavnom suvo sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad nula stepeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svako jutro se budite umorni? Ne odlažite alarm, uradite ovo...
buđenje, alarm

Saveti

25.03.2022. 19:20

Svako jutro se budite umorni? Ne odlažite alarm, uradite ovo...

Odlaganje alarma i teško buđenje postalo vam je rutina? Osim toga što ste legli kasno i niste se dovoljno naspavali, postoje i drugi razlozi zbog kojih se budite umorni. Ukoliko imate poremećaj spavanja ili neko drugo stanje koje je krivac za vašu jutarnju pospanost, ne brinite, postoje tretmani za to.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve