Vesti
15.04.2024. 18:15
Beta

Spremite topliju odeću

Stiže promena vremena i VELIKI PAD temperature, biće čak i snega

1
Izvor: Shutterstock

Nakon pravih letnjih temperatura, narednih dana očekuju nas zahlađenje i kiša.

U Srbiji će u utorak biti vetrovito, mestimično kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, a na krajnjem severozapadu zemlje osetno svežije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren so jak jugozapadni vetar, na planinama olujne jačine, a kasnije severozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 17 stepeni, a najviša od 21 stepen Celzijusa na krajnjem severozapadu do 30 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

I u Beogradu će biti vetrovito, uz povećanje oblačnosti, povremeno kratkotrajnu kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugozapadni, a kasnije severozapadni vetar. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša oko 28 stepeni.

U Srbiji će u sredu biti oblačno i hladnije, s temperaturom nižom za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima na jugu i jugoistoku uz  grmljavina, a ponege će biti veća količina kiše. Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije kiša će prelaziti u sneg.

Od srede će temperatura biti ispod proseka za ovo doba godine  - u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, s čestom kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno će padati sneg.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve