Vesti
19.10.2023. 16:05
Beta

Vremenska prognoza

Leto se ne predaje: Temperatura do 32 stepena

Sunčano vreme
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u petak biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito sa umerenim i jakim, južnim i jugozapadnim vetrom, koji će u brdsko-planinskim predelima povremeno imati i udare olujne jačine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža temperatura biće od osam stepeni do 19, a najviša dnevna od 26 do 32, a u Negotinskoj Krajini malo hladnije, oko 23 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito sa umerenim i jakim, južnim i jugoistočnim vetrom.

Najniža temperatura biće od 17 stepeni do 19, a najviša oko 30.

U subotu će biti vetrovito sa umerenim i jakim, u brdsko-planinskim predelima i olujnim, južnim i i jugozapadnim vetrom.

Tokom dana toplo uz postepeno naoblačenje, pre podne i sredinom dana na severu, zapadu i jugozapadu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima ponegde i grmljavinom, manjim padom temperature i slabljenjem vetra. Od nedelje promenljivo oblačno i svežije, ali i dalje toplo za ovaj period godine.

U nedelju i početkom sedeće sedmice uglavnom suvo, dok se od srede uz više oblačnosti mestimično očekuje kiša.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Meteorolog Nedeljko Todorović: "Narednih decenija temperature u blagom padu"
1

INTERVJU

23.07.2023. 13:05

Meteorolog Nedeljko Todorović: "Narednih decenija temperature u blagom padu"

Prethodnih dana mnogima je klima-uređaj bio "najbolji drug“. Velike vrućine pogodile su i Srbiju pa su ljudi, naročito oni iz urbanih sredina, spas tražili ili u rashlađenim prostorijama, a oni sa nešto više mogućnosti "preselili“ su se na more ili na planinu. U svakom slučaju tamo gde je prijatnije nego u betonskoj džungli.
Close
Vremenska prognoza
shower rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve