Vesti
12.12.2022. 17:04
Beta

Ministar odbrane

Vučević: "Vojska Srbije ne želi ratove ali..."

1
Izvor: Beta/MINISTARSTVO ODBRANE RS

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da Vojska Srbije (VS) "ne želi sukobe i ratove" ali da je spremna da "zaštiti državu i sve njene gradjane".

Vučević je posle obilaska jedinica vojske stacioniranih u garnizonima Raška i Novi Pazar rekao da će političko rukovodstvo "učiniti sve da očuva mir i stabilnost" ali da je VS "najsnažniji, najubedljiviji argument odvraćanja za sve one koji nemaju dobre želje i ciljeve prema našoj državi".

"Još jednom sam stekao uverenje i dobio potvrdu u razgovoru sa starešinama i vojnicima da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta u cilju zaštite integriteta naše zemlje, suvereniteta Republike Srbije i zaštite svih njenih gradjana", rekao je Vučević a prenelo Ministarstvo odbrane.
 

Uz ministra, jedinice VS u Raški i Novom Pazaru obišao je i zamenik načelnika Generalštaba VS general-potpukovnik Petar Cvetković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U četvrtak odluka o slanju vojske na Kosovo
1

Aleksandar Vučić

12.12.2022. 12:57

U četvrtak odluka o slanju vojske na Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u četvrtak biti održana sednica Vlade na kojoj će biti doneta odluka o upućivanju zahteva za odlazak pripadnika Srpske vojske na Kosovo i Metohiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve