Vesti
24.01.2024. 14:03
Beta

Aleksandar Vučić

"Protesti zbog akušerskog nasilja? Pa onda može i zbog požara i udesa"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Maricu Mihajlović, čija je beba preminula zbog akušerskog nasilja u Sremskoj Mitrovici, primiti u Predsedništvu i zahvalio joj se što je izašla sa svojom pričom u javnost.

"Koliko sam nesrećan i tužan zbog činjenice da se tom detetu i toj majci to dogodilo, srećan sam što je Marica Mihajlović izašla u javnost. Ja ću sutra da je primim u Predsedništvu", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naveo da će se zahvaliti Marici Mihajlović, jer je time što je izašla u javnost spasila mnogo druge dece, zbog čega će i sami akušeri biti pažljiviji.

"Siguran sam da 99,99 odsto njih koji rade sa majkama daju sve od sebe, žive za živote tih majki i te dece. Ali uvek imate 0,01 tih neodgovornih, ali će sada i oni shvatiti da država reaguje snažno i odgovorno i da će takve majke uvek da imaju našu podršku, pa ćemo i to da smanjimo u budućnosti", kazao je Vučić.

Upitan o mogućim protestima zbog tog slučaja, Vučić je kazao da bi protesti onda mogli da se organizuju i za "požare i saobraćajne udese".

"Da ja ne ulazim u krivično-pravne stvari (oko slučaja akušerskog nasilja), to je na nadležnim državnim organima, ali svakako užasno. Zbog toga organizujete demonstracije? Pa onda možete zbog svega - požara, saobraćajnog udesa", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dozvoljena besplatna pratnja porodilja
Trudnoća, trudnica

Sremska Mitrovica

22.01.2024. 18:11

Dozvoljena besplatna pratnja porodilja

Na protestu podrške majkama u Sremskoj Mitrovici, koji je bio održan u subotu, postavljen je zahtev da se dozvoli besplatna pratnja porodiljama na porođaju. 
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve