VUČIĆ ČESTITAO ROĐENDAN ĐINPINGU: Kina gradi pravedniji svetski poredak

VUČIĆ ČESTITAO ROĐENDAN ĐINPINGU: Kina gradi pravedniji svetski poredak

EPA/DAMIR SAGOLJ / POOL


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Kine Si Đinpingu rođendan, izrazivši podršku nastojanju Kine da gradi pravedniji svetski poredak. Uz najbolje želje, Vučić je kineskom predsedniku poželeo dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit prijateljske Kine i svih njenih građana.

On je dodao da će Srbija, verujući u ideale ravnopravnosti i solidarnosti, uvek biti podrška nastojanju Kine da, uz poštovanje međunarodnog prava i načela jednakosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, društveno i ekonomsko uređenje, istorijsko nasleđe ili stepen razvoja, gradi pravedniji svetski poredak.

Povezane vesti – Vučić čestitao rođendan Trampu i pozvao ga u Srbiju

Vučić je naveo da Si Đinping, zahvaljujući tome, kao i svesrdnom zalaganju za mir i stabilnost, uživa veliko poštovanje, ne samo u Kini, već i daleko van njenih granica, gde god se poštuju istinsko slobodarstvo i nezavisnost. On je rekao da Srbija Si Đinpingu, kao dragom prijatelju, duguje veliku zahvalnost za stalan napredak bilateralne saradnje u svim oblastima, a posebno za intenzivan politički dijalog i plodonosnu ekonomsku saradnju.

Uz trajnu zahvalnost za iskrenu podršku Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i doslednom stavu o pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa, Vučić je potvrdio nepromenjivu poziciju Srbije u podršci politici jedne Kine.

“Uz veliku radost što ću imati čast da Vam ponovo poželim dobrodošlicu u Srbiji, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze mog dubokog uvažavanja”, navodi se u čestitki Vučića.

Povezane vesti – Američki senator: Dogovor sa Prištinom politički bolan, ali neophodan

On je izrazio poštovanje za požrtvovani rad Si Đinpinga, sa uverenjem da će Kina, uz mudrost i odvažnost i njegovo liderstvo, nastaviti da dostiže impresivne ciljeve i niže nove uspehe u svim oblastima, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, posebno u godini kada Kina obeležava 70. godišnjicu osnivanja.

Vučić je zahvalio kineskom predsedniku za srdačno gostoprimstvo koje mu je ukazao tokom Drugog foruma za međunarodnu saradnju “Pojas i put”, a posebno za čast da bude među trojicom lidera koji su imali završnu reč na tom eminentnom skupu.

“Vaša inicijativa `Pojas i put` će, kroz povezivanje Kine sa zemljama na novom Putu svile, kao i njihovo međusobno povezivanje, učiniti da svet bude bogatiji i zato Vam zahvaljujem na tome što je Srbija deo tog najvećeg razvojnog projekta u savremenom svetu”, istakao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar