Vesti
01.08.2019. 11:46
Tanjug

VUČIĆ: De facto sam prisluškivan 24 godine, Jovica Stanišić prvi uveo mere protiv mene

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić je istakao da je, de fakto, prisluškivan 24 godine, uz određene "preskoke", na različite načine i uz korišćenje različitih metoda prisluškivanja. On je dodao da je to bila čisto politička odluka.

Vučić je istakao da njegovi politički protivnici govore da njih država prisluškuje, jer, kaže, nemaju čime drugim da se bave, a to nije istina.

"Ne, ne prisluškujemo vas. Za razliku od vas, mi vas ne prisluškujemo", podvukao je Vučić gostujući na TV Pink.

Sa druge strane, ističe da je on sam prisluškivan, de fakto 24 godine, odbacujući navode pojedinaca da je bio u komuniakciji sa podzemljem.

Povezane vesti - Dačić: Vučić i Nikolić bili prisluškivani, naredio sam istragu

Vučić je izneo podatak da je, prema zvaničnim izveštajima, prvi put uvedena mera protiv njega odlukom Jovice Stanišića 11. decembra 1995. godine, te da je zbog toga bio apostrofiran kao zagovornik rušenja ustavnog poretka primenom incidentih metoda delovanja.

"Iako nikad nisam ulazio u RTS sa testerama niti opkoljavao predsedništvo", primetio je Vučić.

Kako je dodao, tada je navedeno da zajedno sa Vojislavom Šešeljm i Tomislavom Nikolićem radi na konsolidovanju paralelnih formacija u stranci radi u pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti.

"To je čista politička odluka. Nije bilo odluke suda. Odluka suda je došla kasnije, 1996. godine, da bi legalizovala odluku o merama", rekao je Vučić.

"De fakto, 24 godine sam prisluškivan, uz određene preskoke, na različite načine i uz različite metode prisluškvanja", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i da se poslednjih godina nikada nisu pojavlii prisluškivani razgovori u našoj javnosti, jer to rade službe po nalogu suda.

"To je u mom periodu, jer ljudi moraju da budu zaštićeni od takvih stvari. Nema nikakvih transkripata. Ko smo mi da ugrožavamo bilo čija ljudska prava", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
19°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve