VUČIĆ: Demonstranti znaju da su kršili zakon; Neću scene iz Pariza

VUČIĆ: Demonstranti znaju da su kršili zakon; Neću scene iz Pariza

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pripadnici protesta “1 od 5 miliona”, koji su ispred zgrade Predsedništva nasilno srušili zaštitinu ogradu, i sami znaju da su kršili zakon i dodao da će od obezbeđenja tražiti da ubuduće sklone ograde, dok od učesnika protesta očekuje samo da ne upadaju u zgradu na Andrićevom vencu.

“Uradite sve šta god želite, nemojte samo da kršite zakon i radite bilo šta na silu. Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposrednog obezbedenja, da im dopuste da mi priđu, ali nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, ja neću scene iz Pariza”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da je fizičko obezbeđenje – pripadnici vojske Srbije, a ne nekakvo privatno obezbeđenje – ispred Predsedništva Srbije reagovalo štiteći zakon, veoma blago, bez oružja i oruđa i uz minimalnu primenu sile, kada su demonstranti nasilno srušili ogradu i pokušali da upadnu u zgradu.

Povezane vesti – VUČIĆ O INVESTICIONOM PLANU: Menjamo lice Srbije

On je pozvao pripadnike vojne policije da u narednim prilikama “ne poštuju striktno zakon” i da puste demonstrante da urade šta žele, navodeći da idući put neće ni biti obezbeđenja, sem devojaka iz vojne policije, koje će ih upozoriti da je u pitanju kršenje zakona.

“Da su preskalali ograde na Beloj kući, bili bi izrešetani”, rekao je Vučić i dodao da se to u Srbiji nikada neće desiti.

Vučić je rekao da je ispred predsedništva Srbije bilo 225 do 228 ljudi, a u šetnji od 356 do 384 ljudi, te dodao da je demonstrantima omogućeno da priđu najbliže moguće predsedsdništvu, kako je u malom broju zemalja omogućeno.

On je rekao i da nije bio u predsedništvu, a da jeste, dodao je, rekao bi obezbeđenju da ih “pusti da divljaju”.

U nastavku možete pratiti uživo obraćanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

 

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    ОГРАДА НЕ ЧУВА?

    Ограда око зграде Председништва није ни била потребна, а представњала је ругло, таква се користи за ограђивање простор за испашу стоке, поготову оне некрмене, боље је било да су уграђени комарници. Друго, председника толико га воли народ да ће га он чувати од нежељених уљеза. За њега би гласало 52,6% гласача и то је огромна снага (мада је рекао да не постоји нико други у Србији ко је непосредно изабран од народа осим њега, а добио је свега 2017. године 2.012.788 гласова). Паметан је потез да је одлучио да га чувају лепе жене. Да, и он њих воли незмерно. Он ће бити други председник кога чувају жене (“Кобре”), да подсетим, прво су Гадафија чувале жене, чак и наше.

+ Ostavite komentar