Vesti
11.08.2019. 14:41
R.E./Tanjug

VUČIĆ: Demonstranti znaju da su kršili zakon; Neću scene iz Pariza

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pripadnici protesta "1 od 5 miliona", koji su ispred zgrade Predsedništva nasilno srušili zaštitinu ogradu, i sami znaju da su kršili zakon i dodao da će od obezbeđenja tražiti da ubuduće sklone ograde, dok od učesnika protesta očekuje samo da ne upadaju u zgradu na Andrićevom vencu.

"Uradite sve šta god želite, nemojte samo da kršite zakon i radite bilo šta na silu. Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposrednog obezbedenja, da im dopuste da mi priđu, ali nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, ja neću scene iz Pariza", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da je fizičko obezbeđenje - pripadnici vojske Srbije, a ne nekakvo privatno obezbeđenje - ispred Predsedništva Srbije reagovalo štiteći zakon, veoma blago, bez oružja i oruđa i uz minimalnu primenu sile, kada su demonstranti nasilno srušili ogradu i pokušali da upadnu u zgradu.

Povezane vesti - VUČIĆ O INVESTICIONOM PLANU: Menjamo lice Srbije

On je pozvao pripadnike vojne policije da u narednim prilikama "ne poštuju striktno zakon" i da puste demonstrante da urade šta žele, navodeći da idući put neće ni biti obezbeđenja, sem devojaka iz vojne policije, koje će ih upozoriti da je u pitanju kršenje zakona.

"Da su preskalali ograde na Beloj kući, bili bi izrešetani", rekao je Vučić i dodao da se to u Srbiji nikada neće desiti.

Vučić je rekao da je ispred predsedništva Srbije bilo 225 do 228 ljudi, a u šetnji od 356 do 384 ljudi, te dodao da je demonstrantima omogućeno da priđu najbliže moguće predsedsdništvu, kako je u malom broju zemalja omogućeno.

On je rekao i da nije bio u predsedništvu, a da jeste, dodao je, rekao bi obezbeđenju da ih "pusti da divljaju".

U nastavku možete pratiti uživo obraćanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

https://www.youtube.com/watch?v=iexfVciq6Rk

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve