Vesti
11.08.2019. 15:01
R.E./Tanjug/Foto:Tanjug

VUČIĆ O INVESTICIONOM PLANU: Menjamo lice Srbije

vuic-2.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Aleksandar Vučić predstavio je strukturu investicionog plana za naredni period, za koji će, kaže, biti izdvojeno 10, a možda čak i 12 milijardi evra, koje će biti uložene u komunalnu, saobraćajnu, energetsku, digitalnu infrastrukturu, kao i za podsticanje nataliteta, izgradnju stanova za mlade, ali i turizam.

"Rešili smo da potpuno promenimo lice Srbije, zahvaljujući reformi javnih finansija i svim merama od 2014. godine", rekao je Vučić na pres konferenciji.

Istakao je da je od ključnog značaja izgradnja kanalizacione mreže sa prečistačima otpadnih voda u celoj Srbiji.

Povezane vesti - LJAJIĆ: Na Kosovu i Metohiji isporučeno manje robe za 280 miliona evra

"Za kompletnu kanalizacionu mrežu i vodovod, bez Beograda, izdvojićemo tri milijarde evra, a to znači da svako selo, grad u Srbiji za četiri ili pet godina imaju kanalizaciju i čistu pijaću vodu", rekao je Vučić.

"To je potpuno novo lice Srbije, nova Srbija", rekao je predsednik.

Od toga će najviše biti izdvojeno za Novi Sad - 127 miliona, zatim za Kragjevac, Niš...

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

"Moraće i Pančevo, Subotica, Valjevo, Smederevo, Čačak, Vranje, Požarevac... Svi će imati kompletnu kanalizacionu i vodovodnu mrežu", rekao je Vučić.

Povezane vesti - VUČIĆ: Demonstranti znaju da su kršili zakon; Neću scene iz Pariza

Danas se, kaže, vidi da su i Beograd, Novi Sad, Niš velika gradilišta, ali je poručio da to mora da bude slučaj i sa svim gradovima i naseljima u Srbiji.

"Imamo novac, rast je sve viši i biće još viši i smatramo da sa lakoćom možemo da obezbedimo 10, a možda budemo u stanju da obezbedimo i 12 milijardi evra", rekao je Vučić.

Podvukao je da u taj plan ne spada Moravski koridor, kao i put Ruma - Šabac, niti druge stvari, za koje je već obezbeđeno finansiranje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
05.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve