Vesti
05.09.2021. 10:32
Tanjug

Ustoličenje Joanikija

Vučić: Dobro da je vlada Crne Gore promenila odluku

Aleksandar Vučić
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je dobro da je vlada Crne Gore promenila svoju odluku u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i čestitao crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću što je država pokazala da ima instrumente da može da sprovede što je nameravala.

"Najavljivane su tenzije, protesti protiv ustoličenja. Partijski organizovani skupovi. Cetinje je mesto u kojem je preko 90 odsto stanovništva orijentisano protiv SPC, gde postoji izražena mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem Crnogorskom. Ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja, već indukovana od strane dela političara u Crnoj Gori. Bilo je logično očekivati što se zbivalo“, naglasio je Vučić za TV Prva.

Rekao je da je dobro da je vlada Crne Gore promenila svoju odluku tokom noći.

"Nisu mediji u Srbiji pogrešili ništa. Bilo je tačno da nije trebalo da se dogodi ustoličenje. Direkcije policije i vlada Crne Gore su to preporučile. Onda je tokom noći promenjena odluka, jer su patrijarh i mitropolit insistirali na ustoličenju“, objasnio je on.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšen Veselin Veljović
policija

Ustoličenje Joanikija

05.09.2021. 09:14

Uhapšen Veselin Veljović

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović potvrdio je kratko podgoričkim Vijestima da je savetnik crnogorskog predsednika Veselin Veljović uhapšen.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve