Vesti
06.10.2023. 09:12
Beta

Samit u Granadi

Vučić i Makron - otvoren i sadržajan razgovor

Aleksandar Vučić
Izvor: SERBIAN PRESIDENCY / DIMITRIJE GOLL / SERBIAN PRESIDENCY / HANDOUT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Španiji imao otvoren i sadržajan razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o svim važnim pitanjima.

Posle trećeg samita Evropske političke zajednice u Granadi, Vučić je izjavio da je zahvalio Makronu "na spremnosti da čuje stavove Beograda" i na "ličnom angažmanu" na Zapadnom Balkanu.

"Na kraju dugog dana, otvoren i sadržajan razgovor sa predsednikom Makronom o svim važnim pitanjima. Zahvalio sam predsedniku Makronu na spremnosti da čuje stavove Beograda, kao i na ličnom angažmanu u regionu Zapadnog Balkana", naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić je prethodno objavio fotografije sa kulturno-umetničkog programa priređenog za lidere 47 evropskih država i najviše zvaničnike EU u palati Alhambra. Na tim fotografijama se vidi da je Vučić sedeo između Makrona i holandskog premijera Marka Rutea.

"Večerašnji program je lep način da se završi ovaj težak, ali uspešan dan. Hvala kralju Filipu Šestom i kraljici Leticiji od Španije na gostoprimstvu u palati Alhambra", naveo je Vučić.

Vučić je objavio i zajedničku fotografiju lidera, uz komentar da je prisustvovao večeri organizovanoj u čast šefova delegacija u palati Alhambra.

Cilj Evropske političke zajednice je podsticanje političkog dijaloga i saradnje u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa i jačanje sigurnosti, stabilnosti i prosperiteta na evropskom kontinentu.

Prvi samit Evropske političke zajednice održan je u Pragu u oktobru prošle godine, a drugi u junu ove godine u u Kišinjevu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić razgovarao sa Zelenskim i brojnim premijerima evropskih država
1

Samit u Granadi

05.10.2023. 15:36

Vučić razgovarao sa Zelenskim i brojnim premijerima evropskih država

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na otvaranju samita Evropske političke zajednice u Granadi sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim sa kojim je, kako je rekao, imao "kratak i otvoren rzgovor" o svim važnim pitanjima. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve