Vesti
05.10.2023. 15:36
Beta

Samit u Granadi

Vučić razgovarao sa Zelenskim i brojnim premijerima evropskih država

1
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na otvaranju samita Evropske političke zajednice u Granadi sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim sa kojim je, kako je rekao, imao "kratak i otvoren rzgovor" o svim važnim pitanjima. 

"Kratak, otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. 

Vučić se ranije tokom dana na margini samita sreo i sa premijerima Norveške Jonasom Garom Stereom, Luksemburga Gzavijeom Betelom i Holandije Markom Ruteom sa kojima je, kako je napisao na svom Instagram profilu, razgovarao o aktuelnoj situaciji na Kosovu, bilateralnim odnosima i pitanjima od značaja za Srbiju.

O razgovoru sa Ruteom napisao je da je sa njim imao "dobar sastanak "i da je sa njim razgovarao o "situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku dijaloga Beograda i Prištine kao i daljim koracima ka evropskom putu Srbije".

Vučić je na margini skupa razgovarao i sa premijerima Velike Britanije Rišijem Sunakom, Španije Pedrom Sančesom, Mađarske Viktorom Orbanom i Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Ranije, Vučić je izjavio da ga očekuje težak i naporan dan, ali da se nada napretku. Vučić je novinarima u Granadi rekao da će pored učešća na skupu imati bilatralne sastanke i sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i drugim zvaničnicima.

Treći samit Evropske političke zajednice, koji se  održava u Granadi, okupio je lidere 47 evropskih zemalja, uključujući i Zapadni Balkan i najviše zvaničnike EU, a jedna od glavnih najavljenih tema je proširenje Evropske unije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O čemu su razgovarali Dačić i šefica UNMIK Karolin Zijade
1

Sastanak u Beogradu

04.10.2023. 15:06

O čemu su razgovarali Dačić i šefica UNMIK Karolin Zijade

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa specijalnom predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom UNMIK Karolin Zijade.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve