VUČIĆ I VANG: Saradnja u kulturi most koji povezuje narode

VUČIĆ I VANG: Saradnja u kulturi most koji povezuje narode

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL


Predsednik Srbije sastao se sa Vang Ksudongom, direktorom pekinškog Muzeja Zabranjeni grad, jednim od najvažnijih muzeja u Kini i svetu, koji sadrži skoro dva milona eksponata.

Vučić i Vang su razgovarali o saradnji Srbije i Kine, kao i o korišćenju kineskih iskustava i tehnologija u digitalizaciji kulturnog nasleđa, a tokom susreta dogovorena je i razmena izložbenih postavki i eksponata Narodnog muzeja u Beogradu i Muzeja Zabranjeni grad u Pekingu.

Predsednik je naglasio da je poseta Vanga dodatni impuls za razvoj saradnje između srpskih i kineskih inovatora i stručnjaka u razvoju novih tehnologija i rešenja za zaštitu i digitalizaciju bogatog kulturnog nasleđa Srbije i Kine.

“Saradnja u oblasti kulture predstavlja most koji povezuje i zbližava narode i doprinosi boljem međusobnom razumevanju. Vaša poseta Srbiji ima veliki značaj u smislu daljeg obogaćivanja ne samo kulturne saradnje između naših zemalja, već i ukupnog strateškog partnerstva Srbije i Kine”, istakao je Vučić, a navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar