Vesti
07.07.2023. 14:25
Beta

Važne regionalne teme

Vučić iz Beča: "Razgovarali smo o konkretnoj akciji"

1
Izvor: Beta / AP / Heinz-Peter Bader

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan što su današnjim trilateranim sastankom o migracijama - Srbija, Mađarska i Austrija, u Beču, "doprinele nekoj vrsti dodatne stabilnosti Evrope".

"Verujem da ćemo ovo pitanje uspeti da držimo pod kontrolom i u najboljem interesu naših zemalja u cele Evrope", rekao je Vučić, tokom zajedničkog obraćanja sa kancelarom Austrije Кarlom Nehamerom i premiijerom Mađarske Viktorom Orbanom, .

Kako je naveo, "spemni smo da radimo dalje, posebno pema granici sa Sevrenoj Makedoni, razgovarali smo o konkretnoj akciji i važno je da se danas potpisuje takozvani trilateralni memorandum između naše tri zemlje"

On je naveo da je govorio o važnim regionalnim temama, napominjući da je od sagovornika "mnogo toga naučio o odnosima u svetu i kako oni vide budućnost Evrope i sveta".

"Verujem da ćemo svi zajedno naći način da promenimo trendove, a ti trendovi govore da se stvarni ekonomski rast seli van Evrope a naš posao je da sačuvamo evropski napredak", naveo je Vučić.

Na pitanje da li je bilo reči o situaciji na Kosovu, Vučić je odgovorio da je "rekao šta su stavovi Srbije, šta misli i čemu se nada".

Kad je reč o gasu, rekao je vučić, Srbija je uz podršku Mađarske "uspela da veliki deo svojih problema reši" i smatra da ne bi trebalo da ima probleme tokom zima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve