Vesti
02.06.2021. 14:16
Tanjug

"Ako neće ZSO"

Vučić: Kurti ne mora ni da dolazi u Brisel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Ako Aljbin Kurti misli da neće morati da se razgovara o Zajednici srpskih opština, već samo o tome da mi kažemo da je "Republika Kosovo" nešto što prihvatamo i priznajemo, ne mora ni da dolazi u Brisel, a ako neko od mene to očekuje, ne mora ni da me zove, poručio je predsednik Srbije Aleksadnar Vučić.

Vučić je upitan imaju li razgovori sa predsatvnicima EU i SAD smisla, imajući u vidu Kurtijeve ucene da neće formirati ZSO, te da li će, ukoliko ode u Brisel sredinom juna na nastavak dijaloga, pred njega možda biti stavljen ultimatum, rekao da nikakav ultimatum ne očekuje.

"Ne mislim da će biti bilo kakvog ultimatuma, niti bilo čega sličnog. Kada sam bio u Beloj kući, pa to nisam potpisao, a da ni od koga ovde nisam imao podršku... Ljudi ne moraju da brinu za takve stvari", istakao je predsedni Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Vučić je naveo i da je na Beogradu da razgovara i da uvek bude otvoren za dijalog.

Kaže i da bi sada imao pitanje za sve koji su govorili da nam dolazi spas sa Kurtijem, Vjosom Osmani...

Ponovio je da je na nedavnom skupu u Ljubljani bilo nemoguće slušati njihove argumente, jer to zapravo i nisu argumenti, već samo "vika i dreka" i rafal optužbi na račun Srbije - kako su Srbi silovatelji, kako treba da platimo ratnu odštetu, da odgovaramo za genocid...

"Onda vidite da kod njih nema želje da se razgovara... Ako Kurti misli da neće da se razgovara o ZSO, nego o tome da mi kažemo da je ''Republika Kosovo'' nešto što prihvatamo i priznajemo - ne mora da dolazi. Ako neko to od mene očekuje, ne mora ni da me zove. Da razgovaramo o nestalima, to možemo", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Na Kosovu ne može biti formirana jednoetnička Zajednica srpskih opština"
predsednik kosova Kurti

Kurti isključiv

01.06.2021. 16:55

"Na Kosovu ne može biti formirana jednoetnička Zajednica srpskih opština"

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da će pregovori sa Srbijom biti principijelni i pošteni, da će Kosovo biti tretirano kao ravnopravna strana i da neće biti formirana monoetnička udruženja.
Velika deoba

Famozni "non-pejper"

Bosna, Zapadni balkan, non paper
26.04.2021. 15:15

Velika deoba

Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve