VUČIĆ: Mnogo smo mi mali da bismo menjali mišljenje velikih

VUČIĆ: Mnogo smo mi mali da bismo menjali mišljenje velikih

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o nedavnoj poseti SAD-u, da ne može da tumači ili govori o značaju svojih poseta, ali da je svaki razgovor sa predstavnicima najmoćnije sile sveta veoma značajan, posebno kada je to razgovor o stvari oko kojih nismo saglaasni.

“To za nas nisu lake, jednostavne stvari, tu će biti problema”, rekao je Vučić koji je u SAD imao niz sastanaka na temu Kosova i Metohije.

“Mi ćemo da se borimo u teškim uslovima, neće biti lako, videćemo kako će sve da izgleda. Svakako da ne očekujemo lake dane, ni laku jesen, ni jednostavnu zimu za nas”, istakao je predsednik Srbije za TV Pink.

Povezane vesti – ŠTA POSLE SUSRETA POMPEA I VUČIĆA? Analitičari – SAD će lomiti otpor Prištine

Kako je rekao, nije prvi put da smo u takvoj situaciji, ali da će nastaviti da se bori za Srbiju, za srpski narod na Kosovu i Metohiji, za nacionalne i državne interese.

“A, da očekujemo da nam teku med i mleko, da vam govorim kako sam fantastičan posao napravio tako što sam promenio njihovo mišljenje… Mnogo smo mi mali da bismo menjali mišljenje velikih”, podvukao je Vučić.

On je dodao da je odnos BDP-a Amerike i Srbije 515 prema 1, odnosno da, gledamo po ekonomskoj snazi SAD “ima 515 Srbija”.

“Pustite da neko ko je dovoljno racionalan, a verujem da smo dovoljno racionalni i pametni, da bez obzira na taj podatak, čvrsto držimo svoje pozicije, ali dobro znamo na koji način da razgovaramo sa onima koji su snažniji od nas”, rekao je Vučić.

Povezane vesti – Spremni smo na dijalog sa Prištinom, bez obzira na političku cenu

“A, sada se svi prave nevešti, otprilike važi – sam sada rešavaj, kako znaš i umeš, i šta god i kako god da rešis mi ćemo da napadamo, iako sami nismo bili u stanju bilo šta da rešimio pozitivno i povoljno za srpski narod”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar