VUČIĆ: Na Kosovo idem u septembru ili oktobru

VUČIĆ: Na Kosovo idem u septembru ili oktobru

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se sprema da ide na Kosovo i Metohiju u septembru ili oktobru.

“Kada ću na Kosovo? U septembru ili oktobru, kad budemo mogli da pokažemo šta smo uradili iz investicionog programa za Kosovo, a do tada ćemo uspevati da snabdevamo ljude, da popunimo rafove i obezbedimo im opstanak na ognjištima”, reka je Vučić na konferenciji za novinare posle susreta sa osnovcima sa severa KiM.

Kako je dodao, voleo bi da ta poseta bude u septembru.

“Ali, biće septembar ili oktobar”, rekao je on.

Sve veća nervoza Prištine

Vučić je takođe rekao da nikog mi nećemo Prištini da isporučujemo i dodao da je nervoza Prištine sve veća, osvrćući se tako na izjavu penzionisanog srpskog generala Momira Stojanovića, inače jednog od njegovih kritičara, da mu je sa relevantnog mesta sugerisano da ne napušta Srbiju, a zbog optužnice iz Prištine.

Povezane vesti – VUČIĆ DECI SA KOSOVA: Beograd je bio i uvek će biti vaš glavni grad

“Očigledno je da je nervoza u Prištini sve veća i sve teža i, kada govorimo o toj nervozi, ona će da se očituje ili će biti sve očiglednija upravo u tom segmentu, u optužbama na račun srpskih oficira, vojnika, ne bi li neke nove generacije uplašili da nikada ne štite slobodu svog naroda, ali i s druge strane da bi dokazali ispravnost svog tzv. vojno-političkog delovanja”, rekao je Vučić posle susreta sa osnovcima sa severa KiM.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Poručio je da država nikada nikoga Prištini neće isporučivati.

“Neko će da kaže – isporučite Momira Stojanovića, on svaki dan sve najgore o tebi govori. Država ne može time i na takav način da se igra, nikoga neće njima da isporučujemo, ali da li će neke zemlje da postupaju po nalozima Prištine? Skoro sam siguran da hoće. Bez obzira što oni nemaju pravo na Interpolove poternice, neke zapadne zemlje će na osnovu bilateralnih sporazuma sa Prištinom sasvim izvesno pokušavati da hapse neke od naših oficira”, rekao je on.

Prokomentarisao je i situaciju u vezi sa generalima Pavkovićem i Lazarevićem.

“Najsmešnije mi je to sa Pavkovićem i Lazarevićem i još nekim drugim koje pominju. Osnovno pravilo – ne dva puta u istoj stvari. Ali, ovde na Balkanu je sve moguće…”, kaže on.

Dodaje da su oni nekom ”omnibus” formulom osuđeni u Hagu – za sve što je bilo kome moglo da se stavi na teret, njima je sve zajedno stavljeno na teret.

“I kada ste tom tzv. omnibus formulom obuhvaćeni ne možete da nađete novi zločin za koji ćete da ih teretite čak i da tražite. Jasno je da je tu reč samo o političkom pritisku. Da kažete da je Ljubiša Diković zločinac? Ne mogu da kažem da smo se u svemu saglašavali ali on je častan čovek, oficir, dobar srpski vojnik”, ističe Vučić.

Ironično je rekao da je Haradinaj je bio “divan borac za ljduska prava” i Hašim Tači takođe, ali je zato Diković “zločinac”.

“Dovoljno je da pogledate njihove biografije i biće vam sve jasno”, zaključio je on.

 FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Razmatramo uvođenje kontramera Prištini

Vučić je izjavio da se razmatra uvođenje kontramera Prištini zbog otežanog snabdevanja životnim namirnicama na KiM, a biće objavljene, kaže, nakon razgovora sa predstavnicima srpskog naroda sa KiM.

Vučić je na pitanje da li se razmišlja o kontramerama koje su ranije bile najavljene, rekao da se razmišlja o tome svakoga dana, ali da je preče bilo da se najpre obezbedi roba za Srbe sa severa KiM.

“Za nas je od presudnog značaja bilo da obezbedimo više robe u prodavnicima i nadam se ste mogli da vidite juče i prekjuče više robe nego prethodnih dana. Znači, negde je nešto ”s neba došlo”, naveo je Vučić.

Dodaje da ne želi da stiče političke poene tako što će Srbija žestoko rečima nekog da napada, a time bi se, istovremeno, smanjila šansa za opstanak Srba na KiM.

“Moja je briga narod na KiM”, naglasio je predsednik.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar