Vesti
08.05.2023. 21:54
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "Na protestu bilo 9.000 ljudi"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je očekivao da će na protestu organizovanom u Beogradu zbog nasilja čuti neke predloge, ali da se skupilo "tek 9.000 ljudi" i da se sve svelo na traženje ostavki vlasti.

On je na TV Hepi ponovio da smatra da bilo kakav protestni skup nije dobar za državu, a organizatore protesta optužio da "zloupotrebljavaju osećanja ljudi".

Vučić je rekao da je očekivao da se učesnici protesta izjasne o merama, da ponude rešenja, da kažu hoće ili neće policajce, da li sada treba obnavljati školu "Vladislav Ribnikar".

"Očekivao sam ideje, o čemu da razgovaramo, kako da smanjimo nasilje na društvenim mrežama ili u rijalitima, ali sve se svelo na suvu politiku. O budućnosti dece nisu brinuli, osim ukinite Hepi i Pink i svi podnesite ostavke", rekao je Vučić.
 

Vučić je rekao da su mediji iz regiona u sprezi sa domaćom Junajted medijom, čijeg je vlasnika nekoliko puta nazvao tajkunom i lopovom, te da tekstove o tome da je on za sve kriv "piše ista ruka".

Organizatori su ranije procenili da je u Beogradu na skupu protiv nasilja organizovanom nakon dva masovna ubistva u kojima je stradalo 17 osoba, a ranjena 21, učestvovalo više od 50.000 građana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Protest će biti održan, "ostavka Ružića zakasnela"
Protest

Prosvetni radnici

08.05.2023. 11:59

Protest će biti održan, "ostavka Ružića zakasnela"

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije saopštio je da će njihov protest ispred Ministarstva prosvete biti održan u ponedeljak u 13 časova, uz ocenu da je ostavka ministra prosvete Branka Ružića zakasnela.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve