Vesti
20.06.2019. 12:17
R. E. / Tanjug

VUČIĆ: Neće biti sastanka u Parizu, Albanci nisu spremni za razgovor

vucic-printskrin.jpg

Ekskluzivno mogu da kažem, sa 99 odsto sigurnosti, da neće biti pariskog sastanka. Albanci nisu spremni da razgovaraju, čini mi se da su želeli da Nemcima i Francuzima da poruče kako nisu Evropljani ti koji treba da rešavaju pitanje Kosova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.

Kako je rekao, Albanci zapravo dijalog ne žele, "već žele da svime u potpunosti upravljaju Amerikanci i niko više". To, kako kaže, nije realno, a Nemci i Francuzi su poruku dobro razumeli.

foto: facebook foto: facebook

"Mislim da je njihova odluka da sastanka neće biti. Šanse su manje od jedan odsto da Albanci prihvate da se razgovara o taksama i da sastanka ipak bude. Pariza će biti samo ukoliko Albanci budu rekli da će se ponašati ozbiljno, a toga neće biti. Mislim da su ovu poruku dobro razumeli i Nemci i Francuzi. Ne bih izašao sa ovakim stavovima da je to samo moje mišljenje. Mislim da tog sastanka u Parizu neće biti, a mi ćemo francuskog predsednika Emanuela Makrona dočekati kako treba", rekao je Vučić.

Povezane vesti - Iz Pariza, s ljubavlju

Vučić je kazao da se Srbija ponašala konstruktivno, ozbiljno i da želi dijalog i konstruktivno rešenje, ali ne želi da ulazi u razgovore u kojima mora reći unapred da će potpisati nezavisnost, a da o taksama ne može da se priča. On je kazao da su to sve stvari koje pokazuju da Priština ne želi dijalog i da želi da svime u potpunosti upravljaju SAD i niko više.

EPA-EFE/FILIP SINGER EPA-EFE/FILIP SINGER

Izbori krajem marta ili početkom aprila

Predsednik je istakao kako će naredni parlamentarni izbori u Srbiji biti teški, jer će postojati pritisci spolja i iznutra sa ciljem da se oslabi Srbija i njegova stranka.

"Za one koji pobeđuju izbori su uvek teški. Težak je posao uvek za onog ko njemu pristupa ozbiljno i odgovorno, a lak je onima koji traže da ispita nema. U tim teškim izborima narod će praviti pravi izbor. Napraviće iskorak ka budućnosti, sigurnosti Srbije. Ako posao budemo dobro radili uveren sam da ćemo izboriti tešku, neizvesnu, ali svakako pobedu", kaže Vučić.

Problem je očuvanje mira

Srbija je u veoma dobrom stanju, naš najveći problem je očuvanje mira i stabilnosti zbog neodgovorne politike Albanaca na KiM, ali sam siguran da to sada sve evropske sile vide, izjavio je Vučić.

"To sve evropske zemlje vide, što nama neće previše pomoći, ali je dobro da svakome bude jasno da Srbija za to nije odgovorna. Ali Srbija će nastaviti ubrzano da se razvija. Gradićemo sve autoputeve o kojima smo govorili, uskoro ćemo za manje avione, za ATR-ove i za Boingove avione 737 i sve male avione, otvoriti aerodrom Lađevce, za godinu dana će moći da sleću Erbasovi 319 i 320. To će biti nova važna stvar za centralnu i zapadnu Srbiju", rekao je Vučić.

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Istovremeno, kako je naveo, radiće se sve pruge, autoputevi, povećavaće se plate i penzije.

"Ljudi će videti značajan napredak svog standarda, gradimo bolnice, kliničke centre svuda po Srbiji", rekao je Vučić i dodao da finansijska stabilnost Srbije nikada nije bila bolja.

"Četvrtu godinu za redom imamo suficit u budžetu, time mogu da se pohvale samo tri zemlje EU što govori da ako budemo mogli da čuvamo mir, ukoliko budemo uspeli, ukoliko ne budemo primorani ni na šta drugo, imamo odličnu budućnost i naše je da radimo", poručio je Vučić.

On je pozvao ljude da se posvete radu, želji i borbi za drugačiju, bolju i uspešniju Srbiju.

"Što se tiče politike, to je u redu, demokratija, vi kažete jedno, drugi kažu drugo, na narodu da proceni ko je u pravu, a ko nije, ali moramo da se ujedinimo oko interesa zemlje", rekao je Vučić.

On je naglasio da govori o ujedinjenju građana, a ne političkih partija.

"Da se građani ujedine da vidimo kako da zemlju podignemo da bude još stabilnija, da budemo još uspešniji, konkuretniji, da privlačimo još investicija", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
16.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve