Vesti
26.06.2022. 17:10

Predsednik Srbije

Vučić nije optimista da za pet do sedam godina možemo postati deo EU

Evropska unija i Srbija
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji zavisi od geopolitičke situacije i da nije optimista, kao ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je ranije izjavila da Srbija može postati članica EU "u narednih pet do sedam godina".

Vučić je na konferenciji za novinare povodom otvaranja aerodroma "Rosulje" u Kruševcu rekao da je put Srbije - evropski put i da "na njemu moramo da istrajemo", ali da je po tom pitanju "realista".

"Uzdamo se u naše snage. Pokazali smo da možemo svojim radom, opstajući na evropskom putu i čuvajući tradicionalna prijateljstva, da zemlju toliko unapredimo, do neprepoznatljivosti", rekao je Vučić.
 

Odgovarajući na pitanje novinara o stavu Srbije prema abortusu, koji u Sjedinjenim Američkim Državama, odlukom Vrhovnog suda, nije više ustavno pravo žena, Vučić je rekao "nismo planirali da bilo šta menjamo po tom pitanju".

"Nikada ne bih podržao tako nešto, zato što smatram da je abortus pravo žene. Da li mi se sviđa ili ne sviđa, to je nešto drugo. Mi imamo pravila i zakone koji o tome jasno govore", rekao je Vučić.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto klaster 3 neće biti otvoren, iako je spreman
Evropska unija

Članstvo u EU

14.06.2022. 14:10

Zašto klaster 3 neće biti otvoren, iako je spreman

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila je da krajem juna u Briselu neće biti otvoren klaster 3, iako je spreman, a razlog je "neusklađivanje sa režimom restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve