Vesti
09.08.2019. 13:10
Tanjug

VUČIĆ O AFERI "PRISLUŠKIVANJE": Oznaku tajnosti skinuo sam zarad istine i pravde

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je odluku o skidanju oznake tajnosti sa poverljivih dokumenata o njegovom prisluškivanju doneo u skladu sa zakonom i kako bi javnost saznala istinu o tome kako ga je bivša vlast prisluškivala.

Dodaje da je opozicija sada nervozna, jer se neki plaše sa čega bi još mogao da skine oznaku državna tajna ili poverljivo.

"Ne treba da brinu, ovo sam skidao zbog sebe, da pokažem ko su bili stvarni tirani i diktatori, oni koji su mislili da mogu da kontrolišu živote svojih političkih protivnika i koji mogu da rade šta hoće", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova na izgradnji vijadukta "Čortanovci".

Pročitajte - AFERA PRISLUŠKIVANJE: Šta je Boris Tadić prećutao i zašto

"Skinuo sam oznaku tajnosti u skladu sa zakonom zbog istine, zbog toga što ljudi u Srbiji treba da znaju istinu i saznali su istinu. Rukovodio sam se istinom, pravdom, pravom i u skladu sa tim sam doneo odluku. Donosiću je i ubuduće, ukoliko za to bude bilo potrebe", naglasio je.

On je dodao da se na taj korak odlučio jer svaki dan sluša o tome kako "neko svoj nerad, nesposobnost i lenjost pravda tobožnjim napadima vlasti na opoziciju", kako govore o diktaturi, autokratiji i autoritarnom režimu, kao i da ga optužuju da on nekog prisluškuje.

"Smatram da je interes javnosti da vidi šta je istina. Sedam godina te podatke nisam iznosio u javnost i sedam godina nisam skidao oznaku poverljivo i oznaku državna tajna", naveo je predsednik i dodao da je skinuo oznaku tajnosti u skladu sa zakonom zbog istine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve