Vesti
26.04.2021. 16:12
Tanjug

Ni sa Janšom

VUČIĆ: O non-paperu ni sa kim nisam razgovarao

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas u Briselu da nije video non-paper u kojem se govori o mirnom razlazu BiH dodajući da o tom dokumentu ni sa kim nije razgovarao, a da je poslednji put razgovarao sa slovenačkim premijerom Janezom Janšom o situaciji vezanoj za pandemiju virusa korona.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove Žozefom Boreljom, odgovarajući na pitanje novinara u Briselu da li zna za taj dokument, da li on zaista postoji, kao i da li je razgovarao sa slovenačkim premijerom

Prema njegovim rečima, sa Janšom je razgovarao poslednji put kako bi se dogovorio o vraćanju građana Srbije iz Slovenije i Italije.

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

"Nisam imao priliku u skorije vreme da razgovaram sa njim. Uvek sam otvoren za svaku vrstu debate, ne živimo u doba inkvizicije, ali mi smo fokusirani na ekonomiju, integraciju Srbije u EU i ekonomski napredak", kazao je Vučić.

Ističe da Srbija podržava integritet BiH i navodi da je to kazao već hiljadu puta, kao i da Srbija poštuje integritet Republike Srpske.

"To je naša obaveza. Nisam video nijedan dokument, niko mi nije predstavio takav dokument i ne mogu nikoga da osudim po tom pitanju. Ne znam za ostale, ali sa mnom niko o tome nije razgovarao", kazao je predsednik Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

BORELJ: EU podržava teritorijalni integritet BiH
Žozep Borelj šef diplomatije evropske unije

"Nisam dobio non paper"

26.04.2021. 16:07

BORELJ: EU podržava teritorijalni integritet BiH

Visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku spoljnu politiku i bezbednost Žozef Borelj izjavio je danas da on nije dobio non - paper o mirnom razlazu BiH ističući da EU podržava teritorijalni integritet te zemlje.
Velika deoba

Famozni "non-pejper"

Bosna, Zapadni balkan, non paper
26.04.2021. 15:15

Velika deoba

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve