Vesti
19.05.2023. 23:24
Beta

Pančevo

Vučić o protestu u Beogradu: "Pokušaj obojenih revolucija"

1
Izvor: Beta / PREDSEDNISTVO SRBIJE / DIMITRIJE GOLL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iz više stranih službi, među kojima su i "sestrinske sa Istoka", dobio informacije da su protesti "Srbija protiv nasilja", na koje je pozvao deo opozicije, "pokušaj obojenih revolucija".

"Ja im kažem - ne znam čega su pokušaji, znam samo da su odvratni pokušaji da zloupotrebite tragičnu smrt neke dece. Ono što mogu da vam kažem kao predsednik Republike - sita je Srbija vaših revolucija, sita je Srbija dolazaka nekih pod stranim uticajem i uništavanjem srpskih fabrika i naših vitalnih nacionalnih interesa", rekao je Vučić.

On je rekao na mitingu u Pančevu, da je deo opozicije koji organizuje proteste "Srbija protiv nasilja" zloupotrebio "u političke svrhe" dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji.

"Tokom zvaničnih dana žalosti oni su pozivali na političke skupove. Hteli su da zloupotrebe žal, bol i tugu našeg naroda, pa i bes i gnev. Ali, nikada političari u ovoj zemlji bol običnih ljudi nisu pokušali da zloupotrebe u političke svrhe na tako brutalan način kao što su neki u našoj zemlji to pokušali", ocenio je Vučić i pozvao miting 26. maja u Beogradu:

"Zato, da ne bi pomislili kako u Srbiji imaju većinu i pre nego što se ode na izbore, pa da se to vidi, a i zbog toga što nam je neophodan najširi pokret naroda, najširi pokret svih onih koji žele dobro Srbiji, svih onih koji vole Srbiju, da se okupimo i zato smo vas pozvali da 26. dođete u Beograd na plato ispred Skupštine Srbije".

Dodao je da ideja mitinga nije da pokažu samo koliko ih je više, već "pre svega da hoće ujedinjenu, normalnu i pristojnu Srbiju".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve