Vesti
26.07.2019. 13:23
ekspres

Vučić o saslušanju Haradinaja: Išao je da vidi kakvi su hoteli u Hagu

vucic.jpg

Predsednik Aleksandar Vučić izjavo je da se Ramuš Haradinaj u Hagu suštinski zadržao svega sat vremena, da je tamo išao da vidi kakvi su haški hoteli i da je na kraju sačekao noć da se vrati kako bi napravio "impresivnu fotografiju" velikog heroja.

Haradinaj je pre dva dana saslušan u Hagu kao osumnjičeni za ratne zločine nad srpskim i nealbanskim stanovništvom. Saslušanje je trajalo oko sat vremena, a Haradinaj se branio ćutanjem. Vučić je, na TV Prva, rekao da je sa komesarom za proširenje i dobrosusedsku politiku Johanesom Hanom razgovarao o nastavku dijaloga.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

On je rekao i da je velike slike "briga" dok nema sukoba u regionu. Tako je odgovorio na pitanje kako je moguće da Vašington, Berlin i Brisel ne mogu da ubede Prištinu da ukinu takse.

"Neko tu nije potpuno iskren", rekao je on, i dodao da ni jedan od tih centara nije tako slab da ne može da utiče na Prištinu.

Upitan kako svetski moćnici gledaju na to da su vođe OVK danas redom na čelnim političkim pozicijama u Prištini, Vučić je rekao:

"Šta da kažu, pa oni su ih doveli na vlast i dali im nezavisno Kosovo", rekao je on, i dodao se ne nada da će pravda biti zadovoljena.

Vraćanje za pregovarački sto

On je izjavio je danas da će se Priština i Beograd sigurno vratiti za pregovarački sto, kada dođe do ukidanja taksi, ali da ne može da zna da li će to biti do kraja godine.

"Pregovora mora da bude. I kad su strane u ratnom sukobu, mora da se sedne za pregovarački sto. Ko misli da je razgovarati loše i da je kompromis ružna reč. Ja mislim da je dobra vest. A oni koji bi želeli da vode zemlju na drugačiji način, ja im zelim sve najbolje, ali moraju da dobiju podršku građana" rekao je Vučić.
01 Vucic taci
"Teško je. Čekamo da ukinu takse, tek tada možemo da razgovaramo", ponovio je Vučić.

Upitan da li je EU svesna svog poraza jer ne može da ubedi Prištinu da povuče takse, Vučić postavlja kontrapitanje - zašto bilo ko misli da je to poraz EU?

"Nije, šta to njih briga? Dok nemaju sukob. To je pitanje za nas", rekao je Vučić.

EPA-EFE/FILIP SINGER EPA-EFE/FILIP SINGER

Na pitanje šta im daje snagu da ne slušaju ni Pariz, ni Vašington ni Berlin, Vučić kaže da "oni nisu jači od tih centara moći, a kamoli od svih njih".

 "Neko tu nije apsolutno iskren, a ko, neka građani zaključe", rekao je Vučić, ponovivši da "srpska suza nema roditelja", i da ne veruje da će pravda biti zadovoljena.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
20°C
11.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve