VUČIĆ O VEŽBI “POVRATAK 2019”: Prikazana snaga srpske policije, strahovita vatrena moć

VUČIĆ O VEŽBI “POVRATAK 2019”: Prikazana snaga srpske policije, strahovita vatrena moć

Predsednistvo Srbije


Videli smo snagu srpske policije i njenih specijalaca, konstatovao je predsednik Aleksandar Vučić posle pokazno-taktičke vežbe “Povratak 2019” na poligonu u Nikincima i istakao da Srbija mora da jača svoje bezbednosne snage kako bi bile spremne za sve izazove.

“U uslovima nemrirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u celom svetu, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od pretnje. To treba da deluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć”, kazao je Vučić.

 FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Predsednik kaže da će sledeći put biti prikazani i helikopteri H145 sa mitraljezima.

“To je bila strahovita vatrena moć, tu ništa ne može da preživi. Mi smo time zadovoljni, moraćemo dalje da jačamo nase bezbednosne i odbrambene snage”, rekao je Vučić i čestitao MUP-u.

Dodao je da će biti nastavljeno ulaganje u novo naoružanje kako bi naši specijalci bili opremljeni kao i najbolje specijalne jedinice u svetu

Vučić je posle vežbe na kojoj su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP – a prikazali veštine, opremu i naoružanje rekao da su učestvovala 133 pripadnika MUP-a i da su odlično obavili posao.

 Predsednistvo Srbije

Predsednistvo Srbije

Posebno je istakao da su svi mogli da vide na “Milošu” novi sistem Getling – mitraljez sa rotirajucim cevima koji odlikuje izuzetno velika brzina paljbe – od 3.000 do 4.000 metaka u minuti.

Povezane vesti – “U ČEMU JE PROBLEM?” Vučić: Moj posao da radim, a dokoni popovi…

Sada ćemo da ih naručujmo u većem obimu, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su prikazala i druga borbena vozila Prage i “trocevci u pokretu, Lazare sa različitim kalibrima i do 30 milimetara.

“Momci su se pokazali kao vrlo spsobni. Treba u narendom periodu više da koristimo i raketne bacače”, dodao je Vučić.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Rekao je da je posnosan što je prisustvovao i kineski general Džang Jousja koji će zajedno sa njim sutra prisustvovati vojnoj vežbi u Titelu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar