Vesti
21.08.2020. 15:19
Tanjug

VUČIĆ: O zločinima OVK i Specijalnom sudu posle Vašingtona

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Specijalizovana veća razmatrati optužnice bivših pripadnika tzv. OVK 24. avgusta, a da se Srbija suočavala sa nekim stvarima koje nije mogla da prihvati, o čemu će javnost biti obaveštena posle sastanka u Vašingtonu.

"Nismo mi klikeri da nas neko pomera kako hoće iako smo mali, a Amerika velika", rekao je Vučić danas novinarima u Batajnici na pitanje novinara da za tri dana ističe rok da Specijalizovana veća odbace ili potvrde optužnice tužilaštva za zločine OVK i da li je međunarodna zajednica spremna da se suoči sa tim zločinima.

"Samo malo poštovanja tražimo za sebe", napomenuo je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povodom 22 godine od nestanka srpskih novinara sa KiM Ðure Slavuja i Ranka Peranića, koje još nije rasvetljeno, Vučić je rekao da mi ne možemo ništa da uradimo, a "kosovskoj strani ne pada napamet da otkriju gde leže", jer je teško da su posle toliko godina živi, a da se ništa nije znalo.

Povezane vesti - Ističe vreme za nevine i nedostupne

"Mi smo spremni da otvorimo sve arhive, rekli smo to u Briselu, i da ćemo kopati u Batajnici, ali i da na KIM bude iskopano u roku od 24 sata, ali nisu pristali na to. To je bila fer i poštena ponuda, ali Hoti je počeo da galami i to je bio tužan završetak", kazao je Vučić.

On je podsetio da je, kada su oteti novinari, posetio porodicu Ranka Peranića u Bresju, gde su Srbi u to vreme bili većina, kao i u Kosovu Polju, i drugim okolnim mestima, gde smo, kaže, za razliku od danas imali i organe vlasti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ an

"Tada ste mogli da vidite sve probleme sa kojima se suočavala država", kaže i ddoaje da je video i tragediju koja je zadesila suprugu Snezanu i dete Peranića, zbog čega se tužno osećao, ali ništa nije moglo da se učini.

Na pitanje da prokomentariše pisanje prištinskih medija i tumačenje njihovih političara da bi kompromisno rešenje koje predlaže Vučić značilo razmenu teritorija tako što bi se Leposavić i još 17 sela razmenilo za tzv. Preševsku dolinu, Vučić je uzvratio pitanjem:

"Da li su to sami smislili ili im je neko pomogao".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve