Vesti
30.08.2022. 11:57
Beta

U fokusu

Vučić ponovio: "Evroprajda neće biti, ali ni tuča i nasilja"

Beograd
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je će odluka Vlade Srbije o neodržavanju Evroprajda biti poštovana, ističući da ukoliko je neki skup zabranjen - biće zabranjen.

On je u Predsedništvu kazao da ta manifestacija neće biti održana i da promene te odluke neće biti.

Vučić poručio organizatorima Evroprajda, koji su najavili da će se okupiti u dogovoreno vreme uprkos odluci države da se manifestacija odloži, da je stav države da ne postoje bezbedonisni uslovi, a da oni umesto da razumeju i biraju drugačije načine da se bore za svoja prava, po svaku cenu nastoje da skup održe.

"Neće biti nikakvih tuča i nikakvih sukoba", istakao je Vučić i dodao da će svako svako ko bude hteo nasilje biti priveden.

On je kazao da je održavanje parade problem sa kojim će se društvo u Srbiji suočavati u budućnosti, jer svaka politička opcija ima isključiv stav po tom pitanju.

Prema navodima Vučića, tužno je ako neko ko podržava održavanje te manifestacije smatra da je Evroprajd jednako važan kao Kosovo.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

(Ne)održavanje Evroprajda: "Više molba da ne šetaju nego zabrana"
LGBT zajednica

Kontroverzna odluka

29.08.2022. 12:03

(Ne)održavanje Evroprajda: "Više molba da ne šetaju nego zabrana"

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, povodom otkazivanja manifestacije Evroprajd, da država ne želi bilo kome da uskrati Ustavom garantovana prava već da je pitanje kakve posledice održavanje takvog skupa može da ima po Srbiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve