Vesti
03.04.2022. 23:40
R.E.

Izbori u Srbiji

Vučić posle izbora: "Razgovaraćemo sa svim političkim faktorima" (VIDEO)

Aleksandar Vučić, 3. 4. 2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

"Ponosan sam na sve ove divne ljude i na rezultat koji smo postigli", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom prvom obraćanju medijima i javnosti nakon završenih izbora, a iz štabu Srpske napredne stranke.

"Imamo relavantnije rezultate od Cesida i Ipsos, imamo rezultate sa Kosova i iz inostranstva, a oni pokazuju da je lista Zajedno možemo sve osvojila 44 odsto glasova, 43,5 zapravo. Lista Dragan Đilas ZUS osvojila je viša 13,6. Ivica Dačić - 13,4. Miloš Jovanović 5,3, na 3,8 su Zvetnici i Dveri, na 2,2 i 2,2, radikali i Suverenisti, na 2,6 Boris Tadić", rekao je Aleksandar Vučić i dodao da želi da čestita svima koji su učestvovali i izborima, kao i svima koji su glasali, a da je po njihovim procenama na izbore izašlo oko 3.840.000 ljudi. 

Predsednik je takođe rekao da bi SNS u ovom trenutku mogao da ma do “124 ili 125 mandata” u Skupštini Srbije, a što se gradskih izbora tiče, "rezultati u Beogradu su bolji od parlamentarnih rezultata u glavnom gradu”.

Aleksandar Vučić je izneo i rezultate predsedničkih izbora: "Zdravko Ponoš je dobio 17,7 odsto glasova, Miloš Jovanović 5,9 odsto glasova, Milica Đurđević Stamenkovski 4,5 odsto, Boško Obradović 4,4 odsto glasova… Ja sam dobio 59,9 do 60,1 odsto”, rekao je Vučić.

"Ono što je važno za zemlju je da je uticaj ukrajinske krize bio ogroman na rezultate izbora, da se Srbija dramatično pomerila na desno. Vodićemo računa o tome prilikom formiranja Vlade. Ovo vam govorim jer će Srbija morati da se opredeli kako će u budućnost, a pre nego što napustim čelo stranke koju vodim nemam nikakve iluzije da će se razgovarati sa svim političkim faktorima jer nas čekaju ne laka vremena", rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za medije. 

Pogledajte obraćanje predsednika Srbije: 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori: Vučić pobedio u prvom krugu, SNS vodi i u Beogradu (VIDEO, FOTO)
IZBORI - GLASANJE  - ALEKSANDAR VUCIC

Cesid/Ipsos

04.04.2022. 00:22

Izbori: Vučić pobedio u prvom krugu, SNS vodi i u Beogradu (VIDEO, FOTO)

Prema podacima Cesida na osnovu 55,6 odsto obrađenih podataka na prvom mestu je predsednički kandiat Aleksandar Vučić, kandidat koalicije "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" sa 59,8 odsto glasova, zatim sledi Zdravko Ponoš, kandidat joalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" sa 17 odsto glasova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve