VUČIĆ: Postoji samo jedna istina, a Hrvati nek “neguju” svoju

VUČIĆ: Postoji samo jedna istina, a Hrvati nek “neguju” svoju

Foto: Oksana Skendzic


Naši kadeti i pitomci i u Mathauzen idu u našim uniformama, i nikome nisu smetali, ali, smetaju u Jasenovcu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom komentara iz Hrvatske posle zabrane ulaska delegacije Vojne akademije i dodao da postoji jedna, jedina istina, a Hrvatska neka “neguje” svoje istine.

On je potvrdio je da je policijska stanica u Novskoj bila mnogo ranije obaveštena o poseti delegacije Vojske Srbije, ali je rekao da ne želi da detaljnije ulazi u komentare hrvatskog vrha koji su usledili.

“Naši dečaci, pitomci i kadeti u Mauthauzen idu u našim uniformama, i nikome nisu smetali u Mauthauzenu. Vidim da smetaju u Jasenovcu. Ali znate ta deca su rekla “mi ćemo ostaviti uniforme, ići ćemo u civilu svi samo da odamo pocast jasenovačkim zrtvama. Oni su rekli “vi danas ”nećete ući”. Dalje neću da ulazim u to”, rekao je Vučić novinarima u Titelu posle vojne vežbe.

Povezane vesti – Vučić: Razumem da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti

Ne vidi, kaže, da je u uniformi srpskog vojnika bilo uvrede:

“Nije to bila ustaška uniforma, koja je tamo pravila zlocine, ali, zaboravite, neka oni rade svoj posao i imaju svoje istine, a mi ćemo da govorimo o jednoj, jedinoj istini”.

Foto: Oksana Skendžić

Foto: Oksana Skendžić

Jučerasnji odgovor bio je najbolji koji je mogići dati, napomenuo je Vučić.

“Ne mislim da je daleko dan kada će nam neko govoriti – pitanje je da li je neko u Jasenovcu uopšte stradao”, napomenuo je on.

Zato se, kaže, sa Miloradom Dodikom dogovorio da izgrade memorijalni centar u Donjoj Gradini.

“Verujem da će tada sva nasa deca, ljudi, ekskurzije zeleti da odaju počast našim žrtvama, ali sa druge strane Save i više niko neće moći da nam zabranjuje i određuje pod kojim pravilima možemo da posećujemo”, istakao je on.

Govoreći o hrvatskoj vojsci Vučić je rekao da Srbija nema ništa protiv da imaju snažnu vojsku.

“Hrvatska ima izuzetno jaku armiju, imaju ljude koji su profesionalci i koji odlično rade svoj posao i na ozbiljan način planiraju modernizavciju hrvatske vojske. Ona ima i slabih tačaka, ali je izuzetno snažna armija, proporcionalno broju svojih stanovnika i za respekt. Mi im na tome čestitamo”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar