Vesti
24.05.2019. 15:52
Beta

Vučić: Pripremili smo vrlo oštre i snažne mere protiv Prištine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da država pripremila ograničene, snažne i oštre mere kao odgovor  na odluku Prištine da ni posle devet meseci ne ukine takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije, o čemu će obavestiti evropske lidere u Parizu.
Vučić je posle sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova kazao i da će nemačku premijerku Angelu Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona upoznati sa odgovorom Srbije na "anticivilizacijske i protivpravne takse" Prištine na sastanku 1. jula u Parizu, ali i da će im reći da nastavka razgovora o statusu Kosova neće biti dok takse ne bude ukinute.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Nema dijalog bez ukidanja taksi

"Ko je mislio da će se u Parizu razgovarati o rešenju za Kosovo treba da zna da smo se danas dogovorili da razgovora neće biti dok ne ukinu takse. Bez ukidanja taksi, možemo da pričamo o lepom vremenu, kako je bilo dobrih boksera u Prištini ali dijaloga nema dok ne počnete da poštujete norme međunarodnog javnog prava, to će biti moja poruka Merkelovoj i Makronu", rekao je Vučić.

On je izrazio zabrinutost zbog kako je rekao, pripreme akcija hapšenja više desetina Srba na severu Kosova i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da to spreče.

"Molimo, upozoravamo, zahtevamo od međunarodne zajednice da to spreči jer u ludilu u Prištini oko borbe za rejting, uvek stradaju Srbi. Molimo predstavnike Kvinte da pokušaju da spreče nove provokacije Prištine koje u krajnoj instanci imaju za cilj iseljavanje Srba sa severa Kosova", kazao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Milan Radoičić foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

"Citiraću u Skupštini šta sam rekao na Saboru SPC"

Vučić je izjavio je danas da je neistina ono što je vladika Diseldorfa i Nemačke Grigorije govorio da se dešavalo na Saboru Srpske pravoslavne crkve, ali da će detaljno ispričati kako je bilo na sednici Skupštine u ponedeljak.

"Vođen je stenogram i detaljno ću govoriti, citiraću. Istina je da je njih petorica vodilo hajku protiv mene, ali sam istinom uspeo da uzdrmam tih pet i da vide da nije lako sa onim kome je čista savest i nije ništa ukrao", rekao je Vučić i dodao da je bio dogovor da sve ostane "u četiri zida" i da je mislio da samo u partijama ima "denuncijanata".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve