Vesti
11.08.2020. 16:15
Tanjug

VUČIĆ: Prvi ću primiti vakcinu, kad srpski stručnjaci kažu "dobra je"

tan2020-7-30_11177518_0.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prvi primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra i da može da pomogne u prevenciji bolesti Covid-19.

Na pitanje da li Srbija razmatra da koristi rusku vakcinu, koja je sada već registrovana, Vučić je kazao da sa radošću sluša vesti o tome da su neki napravili vakcinu, ali napominje da je to pitanje za srpske stručne timove.

"Ja znam sa kim naši ljudi razgovaraju, sa kim imaju potpisane Memorandume o saradnji, sa kim prate razvoj vakcine kroz prvu, drugu i takozvanu treću fazu. Zato sam i pominjao novembar u vezi nabavke, ali sam srećan ako su Rusi pre toga proizveli vakcinu. Samo, to moraju naši stručni timovi da nam kažu da je bezbedna i sigurna", rekao je Vučić novinarima.

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ an FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ an

On je istakao da je važno da se što pre pojavi vakcina, koja je, kaže, važna i za spas ekonomije.

Povezane vesti - KISIĆ: Izvesno je da će tokom zime doći do spajanja korone i gripa

"Što pre budemo imali vakcinu, to će biti spas za našu ekonomiju. Postoje političari koji kažu ''mi nećemo da primamo rusku ili kinesku vakcinu'', a onda njihovi do juče koalicioni partneri sa kojima su upadali u RTS, Skupštinu i Predsedništvo kažu ''mi nećemo evropsku'', pa ne mogu da se dogovore koju bi vakcinu da prime, a koju ne", primetio je Vučić.

Vučić je naveo da će biti prvi koji će primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
13.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve