VUČIĆ: Prvi ću primiti vakcinu, kad srpski stručnjaci kažu “dobra je”

VUČIĆ: Prvi ću primiti vakcinu, kad srpski stručnjaci kažu “dobra je”

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prvi primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra i da može da pomogne u prevenciji bolesti Covid-19.

Na pitanje da li Srbija razmatra da koristi rusku vakcinu, koja je sada već registrovana, Vučić je kazao da sa radošću sluša vesti o tome da su neki napravili vakcinu, ali napominje da je to pitanje za srpske stručne timove.

“Ja znam sa kim naši ljudi razgovaraju, sa kim imaju potpisane Memorandume o saradnji, sa kim prate razvoj vakcine kroz prvu, drugu i takozvanu treću fazu. Zato sam i pominjao novembar u vezi nabavke, ali sam srećan ako su Rusi pre toga proizveli vakcinu. Samo, to moraju naši stručni timovi da nam kažu da je bezbedna i sigurna”, rekao je Vučić novinarima.

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ an

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ an

On je istakao da je važno da se što pre pojavi vakcina, koja je, kaže, važna i za spas ekonomije.

Povezane vesti – KISIĆ: Izvesno je da će tokom zime doći do spajanja korone i gripa

“Što pre budemo imali vakcinu, to će biti spas za našu ekonomiju. Postoje političari koji kažu ”mi nećemo da primamo rusku ili kinesku vakcinu”, a onda njihovi do juče koalicioni partneri sa kojima su upadali u RTS, Skupštinu i Predsedništvo kažu ”mi nećemo evropsku”, pa ne mogu da se dogovore koju bi vakcinu da prime, a koju ne”, primetio je Vučić.

Vučić je naveo da će biti prvi koji će primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar