Vesti
14.02.2023. 17:50
Beta

Aleksandar Vučić

"Srbija ozbiljno pristupa dijalogu Beograda i Prištine"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ozbiljno pristupa dijalogu Beograda i Prištine i daljem radu na reformskim procesima u okviru evrointegracija.

Vučić je razgovarao telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom o aktuelnoj situaciji u regionu, evropskoj perspektivi Srbije, reformama na putu ka članstvu u EU i dijalogu Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Vučić je izrazio zahvalnost na tome što je Evropski savet prvi put usvojio zaključke u kojima poziva na bezuslovnu implementaciju obaveza preuzetih u dijalogu, a posebno obaveze Prištine da formira Zajednicu srpskih opština.

Predsednik je ponovio "odlučnu posvećenost" Srbije očuvanju mira i stabilnosti, kao i jačanju i širenju saradnje sa zemljama regiona.

Predsednik Evropskog saveta istakao je značaj nastavka dijaloga između Beograda i Prištine, naglasivši da je proaktivan pristup rešavanju svih otvorenih pitanja od suštinskog značaja za evropske integracije.

Mišel je uputio i čestitke povodom Dana državnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti spreman da se sastane sa Vučićem
1

Zvanično saopštenje

11.02.2023. 13:20

Kurti spreman da se sastane sa Vučićem

Premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdio je savetniku američkog Stejt departmenta Dereku Šoleu, u telefonskom razgovoru, spremnost za naredne političke sastanke na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Vlade Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve