VUČIĆ S MUROM: Zahvalni smo što Velika Britanija izražava spremnost da nam pomogne u pravcu EU

VUČIĆ S MUROM: Zahvalni smo što Velika Britanija izražava spremnost da nam pomogne u pravcu EU

PREDSEDNISTVO SRBIJE


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Ričardom Murom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom.

Vučić je konstatovao da su odnosi dve zemlje dobri, ali da bi trebalo raditi na intenziviranju političkog dijaloga.

 PREDSEDNISTVO SRBIJE

PREDSEDNISTVO SRBIJE

On je naglasio da je Srbija, kada su odnosi sa Prištinom u pitanju, snažno posvećena nastavku dijaloga pod okriljem EU, ali ne pre nego što budu ukinute takse na srpsku robu.

Povezane vesti – VUČIĆ S RIKEROM I PALMEROM: Spremni smo za dijalog posle ukidanja taksi

On je istakao da je veoma važno što je Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse, naglasivši da se Srbija u dijalogu sa Prištinom suočava sa ogromnim izazovima u cilju pronalaženja održivog rešenja.

“Naš prioritet je da se trajno i održivo rešenje za pitanje KiM postigne putem kompromisa bez favorizovanja bilo koje strane”, zaključio je predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio Velikoj Britaniji na podršci evropskim integracijama Srbije proteklih godina.

“Zahvalni smo što, uprkos Bregzitu, Velika Britanija izražava spremnost da nam pomogne u pravcu integrisanja u EU, jer je proces evropskih integracija država Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu”, dodao je predsednik Vučić, a navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar