VUČIĆ SA BRAMERCOM: Saradnja dobra i nastaviće da jača, uprkos neslaganju

VUČIĆ SA BRAMERCOM: Saradnja dobra i nastaviće da jača, uprkos neslaganju

Predsednistvo Srbije


Saradnja Srbije sa haškim Mehanizmom za međunarodne krivične sudove (MMKS) je dobra i nastaviće da jača, uprkos neslaganju oko nekih pitanja, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u razgovoru sa glavnim tužiocem MMKS Seržom Bramercom.

Vučić i Bramerc razgovarali su o predstojećem izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, postupcima koji se pred MMKS vode protiv državljana Srbije, rezultatima rada Tužilaštva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, kao i pomoći u izgradnji institucija i prenošenju znanja srpskim pravosudnim organima.

“Predsednik Vučić je zahvalio na predlogu glavnog tužioca Bramerca da nadležne institucije u Srbiji učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo MMKS, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine”, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Povezane vesti – PREDSEDNIŠTVO SNS Vučić: Izbori krajem marta, dovešćemo neukaljane ljude

Glavni tužilac MMKS Serž Bramerc izrazio je nezadovoljstvo regionalnom saradnjom, kao i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar