Vesti
05.12.2019. 16:03
Tanjug

VUČIĆ SA ČEN: Dolazak Si Đipinga dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine

tan2019-12-5_9553985_3.jpg

Srbija je izuzetno posvećena jačanju saradnje sa Kinom, a potvrda dolaska predsednika Si Ðinpinga, najavljena za sledeću godinu, velika je čast i dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, poručio je predsednik Aleksandar Vučić na sastanku sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen razgovarali su o razvoju i daljem unapređenju odnosa dveju zemalja.


View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 5, 2019 at 12:55am PST

Ambasadorka Čen je naglasila da se intenzivno radi na pripremi Samita 17+1, koji će biti održan u aprilu sledeće godine u Kini i izvestila predsednika Vučića o stanju investicija kineskih kompanija u Srbiji.

Oni su razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, kao što su pruga Beograd - Bidimpešta i rad na deonici auto-puta Preljina - Požega, čija je uspešna realizacija u toku.

Povezane vesti - SRBIJA NA DOBROM PUTU SVILE

Na sastanku je bilo reči i o pruzi Beograd - Niš - Preševo, kojom bi Srbija postala nezaobilazan koridor za transport robe od velikih grčkih luka ka srcu Evrope, istakavši poseban ekonomski značaj i mogućnost razvoja industrijskih zona duž ove pruge.

Predsednistvo Srbije Predsednistvo Srbije

Predsednik Vučić je uputio molbu ambasadorki Čen da prenese njegove bratske i prijateljske pozdrave predsedniku Siju i istakao da je Srbija trajno opredeljena za najbliže odnose na Narodnom Republikom Kinom, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
20°C
11.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve