Vesti
20.06.2019. 14:31
Tanjug

Vučić: SNS je učinio mnogo, neću da se pretvorimo u dosovske stranke

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je Srpska napredna stranka uradila mnogo za zemlju i da ne želi da se aktuelna vlast pretvori u "dosovske" stranke, u one koji su živeli samo da bi pljačkali, a da ništa za zemlju nisu uradili.

Vučić je, za TV Pink objašnjavajući šta je tačno rekao na Glavnom odboru, jer je svašta o tome pisano, kazao da voli da u Srbiji ima što više bogatih ljudi, ali da ne želi da se oni bogate na državnoj grbači.

"Nisam rekao Ireni da ne treba da ima skupe torbe, jer znam da su njeni roditelji imali para i pre državne službe, ali znam i neke koji nisu imali pre dolaska na neku funkciju. Navodno sam zabranio da idu na odmor u Hrvatsku, a rekao sam samo da ne moraju da idu na najeksluzivnija mesta“, objasnio je Vučić dodajući da su pojedini mediji pokušali da naprave priče o tome, ali nisu mogli da nađu sagovornike u "1 od 5 miliona“, jer svi oni, kako je rekao, imaju stotine skupih tašni, automobila i slično.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Izrazio je nadu da će Zakon o poreklu imovine brzo biti usvojen.

"Niko iz opozicije neće da glasa za taj zakon, a bilo je problema i u vladajućoj koalicjiji, ali verujem da ću svojim zalaganjem uspeti da se usvoji. Neću da se pretvorimo u dosovske stranke. SNS je uradio mnogo za ovaj narod. Istorijski je mnogo uradio. Neću da se pretvorimo u one koji su živeli samo da bi pljačkali, a da ništa za zemlju nisu uradili", podvukao je Vučić.

Povezane vesti - Vučić na GO SNS: Dosta mi je svađa u SNS

Vučić je kazao da je i pre Zaječara rekao da ne želi da vidi da se ogradom dele funkcioneri od naroda na mitingu.

"Ne vidim običan narod od navodne elite, a narod se uz to oseća posramljenim zbog ograde. Niste vi elita, prezirem elitu. To je moja najveća politička greška što sam malo pažnje poklonio takvoj eliti i reket plaćao lažnim analitičarima, za koje znam da su paraziti najgore vrste. Nikada ništa nisu radili, samo znaju da pozivaju na haos i nered“, podvukao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Rekao je da neće da se odvaja od naroda, jer hoće da čuje šta narod misli.

"Ne trebaju mi zatvorene sesije sa 50-tak ljudi koji bi da filozofiraju, želim a čujem narod", podvukao je Vučić i rekao da će biti mnogo promena i velikog podmlađivanja u stranci s kraja leta i početkom jeseni.

Ponovio je da želi da se vlast pod SNS pamti kao istorijski period, podsećajući da u poslednjih sedam godina vlast nije ništa od nacionalnih interesa izgubila, već naprotiv provodila proces nacionalne konsolidacije i ekonomije, kako svi kažu, ide strahovitom bruinom napred, a ne dole ka bankrotstvu.

Ukazao je da je, na prvim demokratskim izborima, 90-tih pobedio Slobodan Milošević, koji, kako je dodao, ne njegovom krivicom ili željom, već zbog svetskih prilika koje nismo razumeli, bio suočen sa početkom rata.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA PHOTO / EPA FILES / PREDRAG MITIC

"Tako smo 1993. bili suočeni sa najvećom inflacijom u istoriji čovečanstva. To ostaje u istoriji. Posle osam godina počelo je oko Kosova, posle devet godina potpisali smo akt koji je delimična kapitulacija, ne vojnička, ali politička svakako. Došli su zatim na vlast neki obmanjujući kako je Kosovo demokratsko pitanje, a prvo što su uradili pustili su silovatelje braću Mazreku iz zatvora, a posle pogazili Ustav beogradskim sporazumom koji su potpisali sa Havijerom Solanom koji je bombardovao našu zemlju i svakome je bilo jasno da je to predvorje za konačno otceljenje Crne Gore, koje je usledilo 2006. Gubimo sve fabrike", dodao je on.

Povezane vesti - Generala koji je potpisao Kumanovski sporazum

Vučić je kazao da se po tim stvarima pamte različite etape. Preneo je i da je od Zorana Ðinđića čuo, iako je govorio da moramo da ostanemo na evropskom putu, najoštrije reči, u četiri oka, o Holanđanima i Englezima.

Kritikovao je spinovanje preko društvenih mreža i od strane opozicije i njihovih medija. Kazao je da su sada napisali za njegovog starijeg sina da će postati košarkaški menadžer.

"Ne znam ni da li zna sva pavila košarske. Ali to rade jer moraju da prave priče o Marku Miloševiću. Moraju da prave priče o braći - Ana Brnabić ima brata, Siniša Mali ima brata. Tako sa zapada pozovu Krik i Birn i traže da se prave priče o braći”, ukazao je on

Takve su stvari, prema njegovim rečima, doveli u Evropi do toga da imamo razne kretene koji predstavljaju da iza sebe, koristeći laži, imaju podršku navodno značajnoj broja ljudi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve