VUČIĆ: Spreman sam da ugostim Ðukanovića kako bi razgovarali

VUČIĆ: Spreman sam da ugostim Ðukanovića kako bi razgovarali

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je, uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Ðukanovića kako bi razgovarali, umesto da se stvaraju problemi i tenzije.

“Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim”, rekao je Vučić sinoć gostujući na O2TV.

Vučić je tako odgovorio na komentar novinara da se u poslednje vreme govori o nikad lošijem položaju Srba u CG, da je bio slučaj verbalnog i fizičkog napada na srpsku decu u osnovnoj školi u CG, zatim da je CG bila inicijator da Kosovo učestvuje na Evroviziji, kao i da on, Vučić, nikad nije bio u zvaničnoj poseti CG.

Povezane vesti – “VELIKA JE NERVOZA U PRIŠTINI” Vučić o napadu na srpsku delegaciju u Albaniji

Nadao se, kaže, da će Podgorica drugačije da se ponaša posle izjave premijera Duška Markovića da će voditi računa i o interesima Srbije, ne samo o interesima Kosova.

“Posle toga, međutim, nikada se nije dogodilo da budu uzdržani bilo gde i po bilo kom pitanju, a samo smo ih to molili – da Srbija ne bude lošije tretirana od “nezavisnog Kosova”. To govori o njihovom odnosu prema nama”, naveo je predsednik.

Podsetio je da je zatim zamolio ljude u Crnoj Gori da razmotre usvajanje zakona koji je usmren na otimanje crkvene imovine, ali da su usledile salve ličnih uvreda.

Vučić je naglasio da je video da mediji u Crnoj Gori vode kamapanju protiv Srbije, srpskog naroda i njega, ali i da su naši domaći mediji to krili.

Povezane vesti – Mučna borba za boračka prava

Predsednik je istakao da Srbija treba sa Crnom Gorom da ima normalne odnose i da je to u interesu Srba koji tamo žive, a kojih je 28,7 odsto.

Kaže da je razgovarao na Vidovdan i sa predstanvicima Srba u CG kako bi se razmotrilo na koji način Srbija može da pomogne i finansira projekte u CG, kao što to čini i u Republici Srpskoj i u BiH.

Predsednik navodi da bi Srbija trebalo i sa CG da pokuša da ima zajednički granični prelaz, kao što će to uraditi sa Severnom Makedonijom i BiH.

Vučić je istakao da zbog svega toga nije hteo da diže galamu, niti uvredama da odgovara na ono što je stizalo iz Podgorice i ponovio da je važno da sa Crnom Gorom imamo normlane odnose.

Categories

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar