Vesti
14.07.2019. 18:52
R.E./Tanjug

VUČIĆ: Srbija i Francuska na putu da dostignu više nivoe saradnje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom predstojeće posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, da ta poseta predstavlja i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo.

Vučić je to napisao na Instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz koju je objavljena i fotografija Vučića i Makrona kako se rukuju.

Povezane vesti - NESKRIVENA PORUKA EMANUELA MAKRONA: Au revoir Pristina

"Imaću čast da sutra poželim dobrodošlicu @emmanuelmacron. Posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Dolazi u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila ''za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu'', u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou", napisao je Vučić.


View this post on Instagram

"Imaću čast da sutra poželim dobrodošlicu @emmanuelmacron. Posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Dolazi u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila „za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu“, u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou. Poseta predstavlja i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 14, 2019 at 7:03am PDT

Makron će doputovati sutra oko 15.00 časova u Beograd u dvodnevnu posetu, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve