Vesti
21.09.2023. 20:18
R.E./Tanjug

Vučić sa Skupštine UN

"Srbija je jedna od retkih koja sme da kaže istinu"

srbija ujedinjene nacije
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon govora pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, da je Srbija jedna od retkih zemalja koja sme da kaže istinu i kako stvari stvarno stoje.

"Naše je bilo da kažemo šta je istina, da to ostane zapisano u istoriji, da to bude na ponos našem narodu - da smo jedna od retkih zemalja i jedan od retkih naroda koji je smeo da govori istinu i da kaže kako stvari stvarno stoje.
Da li će to da doprinese bilo čemu - neće, ali će svakako da, u jednom smislu, osnaži poziciju Republike Srbije, a to je da znaju da znamo i da odlično razumeju da mi razumemo i da ne pokušavaju, misleći da ne shvatamo ili da ne razumemo o čemu se radi, da dobiju nešto što nije moguće", rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Istakao je da je ponosan na to što Srbija ima samostalnu politiku, kao i da dolaze neka druga vremena.
"Ja sam na to ponosan, ali ako očekujete da će to da pomera kule i gradove - neće, ali naše je da radimo svoje, da čuvamo svoje, pa dolaze neka druga vremena", naveo je Vučič.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Gutereš poštuje poziciju Srbije"
skupština ujedinjene nacije

Vučić iz Njujorka

21.09.2023. 19:43

"Gutereš poštuje poziciju Srbije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u NJujorku da je imao dobar sastanak sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešeom i da ga je upoznao sa situacijom na KiM.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve